Douglas Skincare Nutri Focus

Douglas Skincare Nutri Focus lijn is special ontwikkeld voor mensen met een droge huid. De gehele lijn is verrijkt met Kokum boter en abrikozen-olie. Nutri Focus helpt bij de herstructurering van de beschermende huidbarrière en de regeneratie van de huid bevordert.  De totale lijn bestaat uit 5 producten waarvan ik er 4 laat zien vandaag.

Over Douglas Skincare Nutri Focus

De nieuwe lijn Nutri Focus is special ontwikkelt voor de droge huid, rijk aan kokum boter en rustgevende abrikozen olie. Het zijn wetenschappelijk bewezen natuurlijke ingrediënten en zijn krachtig voor de huid.

Douglas Skincare Nutri Focus

Het verschil tussen een droge en een gedehydrateerde huid

Bij een gedehydrateerde huid is huidstructuur nog in tact. Een droge huid is meer een structureel probleem. Vaak is dan de bovenste laag van de huid beschadigd die normaal bestaat uit vette en water. Als de huid beschadigd is kan het zichzelf niet meer voeden en hydrateren.

Aanbeveling

Een droge huid moet in eerste instantie goed gevoed worden. De huid heeft lipiden nodig om weer te herstellen. Het is daarom dan ook essentieel om olieachtige producten te gebruiken met een dusdanig structuur waardoor lipiden kunnen doordringen in de huid en haar beschermende barrière kunnen herstellen. Uiteindelijk is hierdoor de huid weer in staat om vocht vast te houden.

De producten uit deze lijn zijn gecombineerd met de bekende eigenschappen van abrikozenolie (aanleveren van lipiden) en kokum boter, die helpt bij de herstructurering van de beschermende huidbarrière en de regeneratie van de huid bevordert.

Douglas Skincare Nutri Focus  – Velvety Repair Mask

Wat mij bij deze lijn direct opviel was de heerlijk geur van de abrikozenolie gecombineerd met Kokum boter. Velvety Repair Mask is een lekker vol masker die gelijk je huid een boost geeft. Het masker is verrijkt met Shea Butter één van mijn favoriete beauty ingrediënten omdat deze een voedende werking heeft. Daarnaast zit er nog macademia-olie in die de huid zacht maakt.

Het masker laat zich makkelijk verdelen en je mag beste wel een ruime hoeveelheid gebruiken, ik neem zelf ook altijd mijn hals mee. Het is de bedoeling om het masker tussen de 15 tot 20 minuten te laten inwerken. Het masker droogt mat op. Daarna verwijder je het masker met lauw water. Zeker voor de droge huid is het raadzaam om niet te boenen maar het masker juist al deppend te verwijderen. De huid voelt zijde zacht aan en gevoed. Mijn huid had hierna geen trekkerig gevoel maar dat had ik ook niet verwacht want deze lijn is er juist voor om de huid extra vocht te geven.

Douglas Skincare Nutri Focus  – Velvety Repair Mask is verkrijgbaar bij Douglas voor €19,99

Douglas Skincare Nutri Focus – Exfoliating Cream

Het word aangeraden om deze peeling twee keer peer week te gebruiken en niet vaker, ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat je anders je huid kan beschadigen. De peeling verwijderd de dodehuidcellen waardoor de huidvernieuwing actief word ondersteund. De textuur van deze peeling is zacht en romig en bevat rijstpoeder. Je brengt de peeling aan op de vochtige huid. Ik masseert het zachtjes in met een ronddraaiende beweging. Vervolgens haal ik het al deppend met lauw water van mijn gezicht. Hierna voelt de huid echt heerlijk zacht aan, zoals een babyhuidje!

Douglas Skincare Nutri Focus Exfoliating Cream is verkrijgbaar bij Douglas voor €14,99

Douglas Skincare Nutri Focus – Nouris Eye Cream

Het gebied rondom je ogen is het meest kwetsbaar mede omdat de huid erg dun is rond je ogen. Het is dus belangrijk om daarvoor altijd een daarvoor bestemde oogcrème voor te gebruiken. De Nourishing Eye Cream is special ontworpen om de strijd aan te gaan tegen tekenen van moeheid en uitputting. En ik voel mij heel vaak moe en uitgeput dus deze oogcrème werd met open armen ontvangen! Deze oogcrème is verrijkt met oligopeptiden van de groene microalg om donkere kringen te verminderen. De shea butter zorgt voor dat de huid gehydrateerd en gevoed word. Mijn donkere kringen die ik vaak heb door vermoeidheid zijn minder geworden.

Douglas Skincare Nutri Focus  Nouris Eye Cream is verkrijgbaar bij Douglas voor €17,99

Douglas Skincare Nutri Focus – Nourishing Serum-Oil

Nourishing Serum-Oil hydrateerd, voedt en bevat anti-oxidanteigenschappen uit vier verschillende natuurlijke oliën die hun krachten bundelen: jojoba, argan, rijstzemelen en rozenbottel. Ik ben serums gewend om basis van crème of gel. Dit serum is op basis van olie. Ik heb nog nooit eerder een serum gebruikt dat zo snel intrekt en door de huid word opgenomen. Het laat dus geen vettig laagje achter. Het serum heeft een verfrissend effect en geeft een goede hydratatie.

Douglas Skincare Nutri Focus Nourishing Serum-Oil is verkrijgbaar bij Douglas voor €27,99

Conclusie

Ik heb zelf geen droge huid maar dat maakte de lijn niet overbodig voor mij. Ik denk dat je huid sowieso wel soms wat extra hydratatie en voeding kan gebruiken. Zoals in de zomer het moment dat huid veel vocht verliest door warmte. Ik gebruik de peeling twee keer in de week, het serum gebruik ik zelf alleen wanneer ik merk dat mijn huid wat extra’s nodig heeft. De oogcrème special ontwikkelt om tekenen van vermoeidheid tegen te gaan gebruik ik dagelijks. Het masker gebruik ik één keer in de week en vooral bij het masker ruik je goed de geur van kokum Boter en abrikozen-olie terug.

Welk huidtype heb jij?