De Donald Duck zeg je? Ja! Veel mensen verklaren mij voor gek, want de Donald Duck is toch voor kinderen? Vast en zeker, maar er is niets mis mee om hem zelf ook even lekker door te bladeren.

De Donald Duck toen ik nog klein was

Als klein meisje was ik helemaal fan van Disney. Minder van de prinsessen, meer van Donald Duck. Wilde mijn vriendinnetjes allemaal een mooie Disney prinses zijn, ik ging verkleed als Hiawatha, en waar zij mooie Disney liedjes meezongen, deed ik Donald Duck en Woody Woodpecker na. Uiteraard had ik gewoon een abonnement op Donald Duck.

Ik las (lees) altijd graag over het gestuntel van Donald, heel herkenbaar aan hoe ik zelf ben. Niets was zo grappig als er weer eens iets fout ging door bijvoorbeeld het hele geldpakhuis van Oom Dagobert leeg te laten lopen. Het zijn ook altijd dezelfde 3 boeven die altijd gearresteerd worden, maar nooit lang genoeg om het de volgende keer niet weer te doen.

De Donald Duck nu

De tekeningen, de karakters, de kleuren.. alles is nu mooier. Er komen veel bekende Nederlanders in voor, in getekende versie. Met in 2014 mijn favoriete editie van Sterren in Duckstad. Deze was een een must voor alle fashionistas, en uiteraard heb ik deze ook wel echt netjes bewaard. Jan Taminou had een prominente rol, en Viktor & Rolf, Karl Lagerfeld, Ralph Lauren en Roberto Cavalli een kleine rol. Met prachtige kleding ontwerpen, en het hele boekje die over fashion ging was ik echt heel gelukkig.

Pas geleden is er ook in samenwerking met VT wonen een hele nieuwe interieur lijn van de Duck uitgekomen. Dat bewijst maar weer hoe populair het weekblad eigenlijk nog is.

Mijn oudste dochter heeft een abonnement, maar tegenwoordig bladert de kleine steeds vaker mee. Voor mijn kleine nichtje die onderweg is komt er uiteraard ook een abonnement!