DIY vazen decoreren-2

Heb je nog een paar oude vazen in huis staan? Of ben je toe aan iets nieuws in je interieur maar heb je geen zin om veel geld uit te geven? Dan is deze DIY perfect voor jou! En geloof mij, je hoeft écht niet heel handig te zijn om DIY vazen te kunnen maken.

Tegenwoordig zie je de two tone vazen steeds vaker op de schappen. Maar bij menig tuincentrum betaal je je scheel aan een simpele vaas die je ook voor een paar euro zelf kunt maken. Dus besloot ik aan de slag te gaan. Hopelijk vind je het zelf zo leuk dat je ook aan de slag gaat! En als je dat doet, vergeet me dan niet even te taggen in je resultaat, ik ben enorm benieuwd!

decoratie

Benodigheden voor de DIY vazen:
– (Oude) vazen
Spray verf (bijvoorbeeld mat wit van Action)
– Schilderstape
– Eventueel een plasticzakje
– Droogbloemen of pampasgras

Stap 1: schoonmaken van de vazen

Het spreekt misschien een beetje voor zich, maar voor we aan de slag kunnen met de vaas is het belangrijk om hem even goed stof en vet vrij te maken. Ik gebruik hier graag een hygiënisch doekje voor en vervolgens een droge doek met glasreiniger.

Aftapen vazen

Stap 2: afplakken van de vaas

Wanneer je de vaas in zijn geheel mat wit wilt spuiten is het niet nodig om de vaas af te plakken. Maar wil je net als mij een mooie strakke lijn “doorzichtig” laten dan moet je de vaas wel afplakken. Ik gebruik hier schildertape voor. Zorg dat je hem helemaal strak afplakt. Het gedeelte dat je niet geverfd wilt hebben dek ik ook nog even af met een plastic zak. Zo weet je zeker dat dit verf vrij blijft.

diy vazen

spraypaint action

Stap 3: verf spuiten

Om de vazen te spuiten gebruik ik een mat witte spray paint van Action. Deze is ontzettend fijn en kost slechts €1,99. Voor gebruik moet je de verf wel even heel goed schudden. En als je er dan eenmaal klaar voor bent kun je beginnen met spuiten. Zorg er wel voor dat je hele dunne laagjes verf aanbrengt. Dekt het niet goed genoeg? Breng dan gewoon meerdere lagen aan. Het voordeel van deze verf is dat hij na 10 minuten al droog!

Stap 4: Vul ze op met een mooie bos droogbloemen of pampasgras

Voor de finishing touch gebruik ik een prachtig droogbloemen boeket. Toevallig had ik deze afgelopen week binnen gekregen als felicitatie voor mijn verloving. Maar bij veel tuincentra kun je ook zelf mooie droogbloem boeketten samenstellen.

vazen decoreren