Persoonlijk vind ik het super leuk om creatief aan de slag te gaan in ons eigen huis. Zelf dingen maken, pimpen of een leuk DIY project. Nu ben ik mij de laatste tijd wat meer gaan verdiepen in DIY projecten met een MDF- of gipsplaat en deze wil ik graag met jullie delen! Misschien denk je bij een DIY niet direct aan een MDF- of gipsplaat, maar wist je dat je hier echt hele leuke dingen mee kan maken?

Een scheidingswand maken op je kantoor

Met gipsplaten kun je erg gemakkelijk een scheidingswand creëren in een kamer. Neem bijvoorbeeld je kantoor. Als je thuis werkt en een (slaap)kamer als kantoor gebruikt, wil je natuurlijk deze ruimte zo functioneel mogelijk indelen. Je kunt dan een scheiding maken tussen je bureau en een eventuele tafel/bank, dit is ook erg handig wanneer je klanten ontvangt in je kantoor en je deze niet aan je bureau wil ontvangen.

https://nl.pinterest.com/pin/437482551280597280/

Een scheidingswand maken op de slaapkamer van je kindje

Ook kun je een scheidingswand maken op de slaapkamer van je kindje, om zo bijvoorbeeld een speel- of studeerhoekje te creëren.  Het leukste is om dit samen met je kindje te doen, zodat hij of zij ook inspraak heeft in het gebruik van de ruimte. Een leuk idee: laat je kindje de scheidingswand zelf verven of versieren!

https://www.pinterest.com/pin/190910471679546408/

Planken in je interieur

Met MDF- of gipsplaten kun je ook plankjes maken, die je in je interieur kan verwerken. Tegenwoordig kun je bij iedere winkel wel planken vinden die je bijvoorbeeld in je woonkamer kunt hangen, maar hoe leuk is het om deze zelf te maken? Je kunt zo zelf het formaat van de planken bepalen en deze verven in een kleur naar keuze. Een goedkope, maar superleuke oplossing om snel je interieur op te leuken! Alle producten die je nodig hebt vind je bij Pontmeyer.

Wat zou jij maken met een gipsplaat? Of heb je wel eens een MDF- of gipsplaat gebruikt tijdens een DIY project? Ik ben benieuwd naar jullie leuke ideeën!