Een tijdje geleden zag ik een leuk DIY filmpje op Youtube. Namelijk een meisje die haar eigen gemaakte lipbalm met tint in een oud EOS containertje maakte. Aangezien ik zelf altijd een EOS balm bij me heb en ook altijd een losse lipstick leek het me erg leuk om ook een eigen EOS lipbalm te maken! Benieuwd hoe ik dit heb gedaan? Lees dan even mee.

IMG_4521

Boodschappenlijstje:
– EOS lipbalm
– Lipstick in een kleur die je leuk vind (je kan ook mengen)
– Een bakje die in de magnetron kan
– Een mesje
– Tandenstokers
– Een vriezer

Stap 1

Snij de lippenbalsem uit de container en stop dit in een bakje dat in de magnetron kan. Ik heb zelf de restjes uit het dopje gehaald met een tandenstoker en daarna met heet water afgewassen zodat hij mooi schoon is voor de nieuwe lipstick die er in gaat.

IMG_4529

Stap 2

Warm de lippenbalsem 1 minuut op in de magnetron zodat het helemaal gesmolten is.

IMG_4534

Stap 3

Voeg een stukje van je favoriete lipstick toe. Ik heb gekozen voor een oude Beauty UK lipstick en heb er ook een klein stukje van mijn Fanta Raspberry lipsmacker bij gedaan voor de geur en smaak.

IMG_4539

Stap 4

Warm dit vervolgens weer 1 minuutje op in de magnetron zodat alles goed samengesmolten is. Roer het daarna even met een tandenstoker om zodat de kleur goed gemengt is met de lippenbalsem. Giet daarna het hele goedje in de container. Doe dit in de dop! Zo blijft de vorm straks het zelfde als je oude EOS. Schroef daarna de onderkant van de EOS er weer op en laat hem op de kop staan!

IMG_4551-1024x683

Stap 6

Zet je lippenbalsem op de kop in de vriezer en laat deze minimaal een half uurtje uitharden.

IMG_4561

Dat was het! Ik heb er 2 gemaakt. Een lichtroze met een kokos smaakje en een wat donkerder roze met een frambozen smaakje. Ze zijn ontzettend goed gelukt en ik ben er echt super blij mee. Ik heb altijd een EOS balm in mijn tas en een losse lipstick maar dat is vanaf nu verleden tijd!

Heb je nog geen EOS lipbalm? Je kan ze in de webshop van Alice & Jo bestellen voor €4,99 in verschillende kleuren.

Ga jij ook een eigen EOS lipstick maken?

handtekeninglichtroze