DIY Bellenblaas vlinders af

Afgelopen december was het Noé haar 2e verjaardag. En aangezien ze nu al een maandje naar het kinderdagverblijf gaat mocht ze hier voor het eerst trakteren. Spannend, voor mama. Want dat betekend dat er geknutseld moest worden! Benieuwd naar onze DIY bellenblaas vlinders? Lees dan snel verder.

De kinderopvang waar Noé naar toe gaat is net als vele een voorstander van “gezonde traktaties”. Dus als je denkt dat je er dan vanaf komt met een zakje snoepjes heb je het mis. Dus besloot ik om naast wat simpele fruitspiesjes ook nog iets leuks te maken. Na even rondneuzen op Pinterest kwam ik al snel uit op deze leuke DIY bellenblaas vlinders. Ook zag ik een ander leuk idee voorbij komen bij The Things We Like. Zij maakte voor Tijmen haar 2e verjaardag een DIY traktatie van houten autootjes en rozijntjes.

De benodigdheden

De mini bellenblaas kwam ik per toeval tegen bij Primark. En trust me, die kosten echt geen drol. Voor slechts €1,50 heb je er namelijk al 8! Verder heb je niet heel veel nodig, behalve stevig knutsel papier, kleurpotloden of stiften, plakband en een schaar.

DIY Bellenblaas vlinders

Aan de slag!

Het leuke aan deze DIY is dat je het gezellig samen kan gaan maken. Dat maakt het voor de kleine ook gelijk leuk. Gelukkig is ze gek op kleuren dus dat kwam mooi uit. Ik gaf haar een groot vel stevig papier en liet haar lekker los gaan met kleurpotloden. Toen ze eenmaal klaar was knipte ik er vleugels uit en schreef er nog met een dikke stift HOERA! Noé 2 jaar! op. Met een plakbandje maak je de bellenblaas (het lijfje) vast op de vleugels en klaar is kees! 

Trakteren op het kinderdagverblijf

Op de kinderopvang waren ze helemaal enthousiast. De kindjes konden niet wachten om lekker bellen te gaan blazen. En een bijkomend voordeel, Noé vond het geweldig om ze te maken!

Hopelijk vond je het leuk om deze DIY te lezen. Wat voor iets creatiefs heb jij als traktatie gemaakt voor de kinderopvang?

DIY bellenblaas vlinders