Je hebt natuurlijk je favoriete beautyproducten en rituelen. Daar is niets mis mee, maar soms is het ook leuk je open te stellen voor iets nieuws. Wist je bijvoorbeeld dat je zelf ook heel gemakkelijk je eigen beautyproducten kan maken? Het is een opkomende trend van 2018, DIY (do it yourself) cosmetica. De producten werken vaak net zo goed als gekochte producten, ze zijn leuk om in elkaar te knutselen en de ingrediënten zijn helemaal natuurlijk. Bovendien kan jij zeggen dat jij het zelf gemaakt hebt!

Tip: nodig je vriendinnen uit en maak er een hele beauty afternoon van. Verwen jullie zelf en bestel ook ineens lekkere toetjes bij bijvoorbeeld Deliveroo in alle geuren en kleuren. Instagram worthy for sure! Hieronder enkele beauty favorieten die jou zullen doen stralen.

Avocado

Avocado, het is een enorm populair product. Avocado toast, avocado in je smoothie of als guacamole om je chipjes in te dippen. Deze vrucht zit boordevol vitaminen, zoals vitamine E, en anti-oxidanten die de celvernieuwing bevorderen. Daarnaast kan je avocado gebruiken als beautyproduct.

Is je haar droog? Wel los het op en maak een avocado haarmasker. Je krijgt je natuurlijke glow en flow zo weer terug! Neem een avocado, een eetlepel honing en 30 ml olijfolie. Snij je avocado in kleine stukjes en meng dit samen met de honing en olijfolie. Zorg dat je een vloeibaar mengsel bekomt en laat dit gedurende 20 minuten in je haar trekken. Spoel je haar vervolgens voldoende uit en tada: je zult glanzend haar hebben!

De anti-oxidanten in de avocado zijn ook goed voor je gezicht en helpt tegen huidveroudering en herstelt je cellen. Meng avocado, banaan en wat olijfolie en breng het aan op je gezicht als masker. Laat het 20 minuten rusten, spoel het af en je voelt je herboren!

Aardbei

Surprise, deze had je niet verwacht hé? Een masker van aardbeien verzorgt de poriën en maakt komaf met een vette huid. Meng 5 aardbeien, gesneden in kleine stukjes, met een eetlepel yoghurt en honing.  Je krijgt zo een masker dat je zo op je gezicht kan smeren en 10 – 15 minuten kan laten intrekken. Spoel het masker vervolgens af.

Nog wat aardbeien over? Laat wat chocolade smelten en dop je aardbeien erin, verrukkelijk!

Kiwi

Net zoals bij komkommer kan je schijfjes kiwi onder je ogen leggen en deze helpen bij donkere kringen onder je ogen.  Laat ze zo’n 10 minuten rusten. De schijfjes kiwi kalmeren en ontzwellen. Tip, leg de kiwi even in de koelkast voor een extra verfrissend effect. Geen kiwi in huis? Je verkrijgt hetzelfde effect met twee koude theelepeltjes die even in de koelkast hebben gelegen. Enjoy!

Olijfolie

Dit goedje heeft iedereen wel in zijn keuken staan! Maak een olijfbadje voor je vingers en laat je vingers er 5 – 10 minuten in weken. Dit zal echt wonderen voor je nagelriemen doen. Smeer vervolgens de rest van de olijfolie over je handen en je zult merken dat ze, na afspoelen met lauw water, zijdezacht aanvoelen.

Je kan olijfolie ook gebruiken als oogmake-up remover. Doe enkele druppeltjes op een watje en verwijder de restjes make-up. Zo, olijfolie bewijst zijn nut niet alleen in de keuken, maar ook in je badkamer ;)!

Test al deze middeltjes uit en laat gerust weten welke jouw favoriet was! Heb jij nog andere favoriete beauty DYI’s?