Heb je een weekendje met vrienden of familie gepland naar Limburg? Dan mag je onze tips van vandaag zeker niet missen. Hoewel het soms als het buitenland lijkt hoort Limburg toch echt bij ons Nederland. De provincie barst van de activiteiten, want of je nu houdt van avontuurlijk, ontspannen of plezier, je vindt het er allemaal!

Ga de heuvels in met een e-chopper

Het Limburgse landschap kenmerkt zich door haar heuvels. Het doet buitenlands aan en ziet er prachtig uit. Je zult er dan ook veel wielrenners tegenkomen, want die worden hier heel enthousiast van. Erg leuk om samen met een groep te doen is een e-chopper huren en hiermee door de Limburgse heuvels te rijden. Geniet van de mooie natuur en stop onderweg voor een lekker stukje Limburgse vlaai. 

Zoek de grenzen op bij Drielandenpunt

Helemaal in het zuidelijkste puntje van Limburg ligt Drielandenpunt. Hier komen de grenzen van Nederland, België en Duitsland bij elkaar. Een mooi punt om een foto te maken, want het is natuurlijk een gekke gewaarwording om in drie landen tegelijkertijd te staan. Rondom dit punt is nog vanalles te doen, je krijgt hier wel een gezellig middagje om. 

Shop till you drop bij het Designer Outlet

Ben je dol op shoppen? Dan moet je echt naar het Designer Outlet in Roermond gaan. Hier liggen alle grote designer winkels en shop je zowaar de hele dag in dit gezellig aangelegde dorpje. Tussen de winkels liggen ook terrasjes en kun je dus even een hapje eten of wat drinken. 

Ga suppen op de Maasplassen

Ben je dol op beweging, maar hou je ook van rust? Suppen op de Maasplassen ga je dan helemaal geweldig vinden. Zoek wel even een rustig plekje, want hier varen veel bootjes en worden veel watersporten uitgeoefend. Gelukkig is het gebied groot genoeg voor iedereen. Ben je klaar? Geniet dan van een heerlijke cocktail in een van de gezellige beach clubs. 

Ontspan bij Thermea2000

Ontspannen in een grote wellness met alles erop en eraan en met een fenomenaal uitzicht? Dat kan bij Thermea2000 in Valkenburg! Het ligt bovenop de Cauberg wat een fantastisch vergezicht geeft, terwijl jij ultiem aan het genieten bent. 

Ga een gezellig avondje uit

Overdag is om te relaxen of om juist actief bezig te zijn, in de avond is het tijd om er samen op uit te gaan. Doe bijvoorbeeld spelletjes op de Big Bass Bonanza gokkast of het Gates of Olympus casino. Doe dit wel met beleid, want je speelt immers met echt geld. Geniet ondertussen van een drankje en een hapje en van elkaars gezelschap. 

Geniet op het terras op het Vrijthof

Genieten op het terras van een lekker drankje? Dat doe je het best op het Vrijthof in Maastricht. Mensen kijken is hier doodnormaal en heerlijk om te doen. 

Doe een stadstocht door Venlo 

Wanneer je wat van de cultuur en geschiedenis van een stad wilt ontdekken kun je natuurlijk een stadstocht of -wandeling doen. Je leert van de locals en ontdekt zo de mooiste en verbogen pareltjes. 

Overnacht in de gevangenis

Altijd al eens willen weten hoe het voelt om in de gevangenis te slapen? Dat gevoel, alleen dan een beetje luxer, kun je ervaren in Roermond bij het Arresthuis. Deze voormalige gevangenis is helemaal omgebouwd tot luxe hotel. Supermooi!!

Ontdek de mergelgrotten in Valkenburg

Voor wat avontuur en spanning bezoek je de mergelgrotten in Valkenburg. Het is heel bijzonder om hier doorheen te lopen. De kans om te verdwalen is groot, dus je mag er enkel met een gids in. Erna ga je lekker het terras op, want ook die zijn in Valkenburg heel gezellig!!