Een goed huwelijk is lang niet zo vanzelfsprekend meer dan dat het vroeger was. Gelukkig zijn er nog veel mensen die wel lang getrouwd blijven en zo dus ook elke huwelijksmijlpaal vieren. Een papieren huwelijk, een zilver huwelijk etc…weet jij wat het inhoudt? Wij zetten ze vandaag voor je op een rijtje en geven per mijlpaal meteen een leuke cadeautip mee!

Zilveren huwelijk

Nu maken we weer een grote sprong naar het zilveren huwelijk. Bij een zilveren huwelijk ben je 25 jaar getrouwd, een mijlpaal die niet voor iedereen is weggelegd. Je hebt samen al een heel leven opgebouwd en onwijs veel meegemaakt en dat mag je zeker vieren. Naast een feest geef je elkaar mooie zilveren sieraden. Op zoek naar een ander 25 jaar huwelijk cadeau? Er is genoeg inspiratie te vinden online!

Koper

Na 12,5 jaar heb je eigen een echt officieel jubileum te pakken. Het heet een koperen bruiloft en voor veel mensen is deze mijlpaal een reden voor een feestje. Hou het klein, of pak lekker groot uit! Een cadeau 12 5 jaar getrouwd te zijn is best moeilijk, maar een goede fles wijn (die wordt met de jaren beter, net als je huwelijk 😉 ) is wel passend!

Katoenen huwelijk

Heel vers nog hoor, maar wanneer je één jaar getrouwd bent heb je een katoenen huwelijk. Volgens de traditie hoor je dan elkaar een cadeautje van katoen te geven, maar wij vinden dat dat veel leuker kan. Omdat één jaar nog best pril is, is het heerlijk om samen even lekker een luxe hapje te gaan eten. Kies dat fancy restaurant uit en geniet samen van een uitgebreid viergangendiner.

Papieren huwelijk

Na twee jaar getrouwd te zijn heb je een papieren huwelijk. Lelietjes-van-Dalen zouden hierbij horen, dus de man kan zeker een mooi boeket aan haar geven. Een extra cadeautje daarbij is ook nog wel leuk 😉 Weet je niet wat? Een avondje uit is altijd een heel goed idee!

Tinnen huwelijk

Elk huwelijksjaar heeft een eigen benaming, maar wij springen nu even door naar de echte mijlpalen. Wanneer je tien jaar getrouwd bent spreken we van een tinnen huwelijk. Top, want tien jaar is een lange tijd! Na tien jaar getrouwd te zijn mag er best uitgepakt worden met een cadeau. Denk bijvoorbeeld eens aan mooie sieraden met bijvoorbeeld diamanten!

50 jaar: een gouden huwelijk

Een gouden huwelijk is fantastisch! Dit is een heel bijzonder jubileum en er zijn dan ook maar weinig mensen die dit halen en meemaken. Voor een gouden huwelijk kun je natuurlijk elkaar een mooi gouden sieraad geven, maar dat is vrij kostbaar. 50 rode rozen zijn misschien ook een heel mooi idee!

Diamanten huwelijk

Wij stoppen onze lijst bij 60 jaar huwelijk, wat ook wel een diamanten huwelijk wordt genoemd. Heel bijzonder, want er zijn weinig mensen die dit samen kunnen meemaken. Het is namelijk heel erg uniek om zolang samen te zijn. Dat vraagt ook om een (klein) feestje. Maak bijvoorbeeld een mooi fotoboek van alle mooie momenten uit het leven samen.