Trends komen en gaan. Dit is het geval in de wereld van interieurinrichting, van kapsels én van mode. Voor zowel heren als voor dames bestaan er regelmatig trends, zoals bepaalde kleuren, bepaalde items en bepaalde stijlen. Ook voor komend najaar zijn er weer enkele opvallende herenkleding trends.

De overshirts

De meest opvallende trend is toch wel het overshirt. Een overshirt is bijvoorbeeld een overhemd dat je los op een shirt draagt. Maar, je kunt ook voor een speciaal overshirt kiezen. Dit is een soort van jack dat je perfect in combinatie met een shirt kunt dragen.

Tip: stem de kleur van het overshirt en de kleur van je shirt op elkaar af. Ons advies is vooral om voor een contrast te creëren. Een donker overshirt combineer je dus het beste met een lichter T-shirt.

De tussenjassen

Het najaar lijkt relatief zacht te worden, waardoor de winterjas nog enige tijd in de kast mag blijven langen. Om toch het najaar op een aangename manier door te komen, is het advies om een tussenjas aan te schaffen. Zo’n jas is niet alleen voor in het najaar ideaal, maar ook voor in het voorjaar.

De tussenjassen worden bovendien in allerlei soorten en maten aangeboden. Kijk goed naar de lengte van de tussenjas, de kleur en het materiaal.

Schoenen met dikke zolen

Kijk je naar het aanbod van Mason Garments heren schoenen? Dan valt één ding direct op: de dikte van de zool. Net zoals in de afgelopen jaren is het een trend om te kiezen voor een schoen met een relatief dikke zool. Dankzij deze zool krijgen sneakers een toffe uitstraling, terwijl de zool ook voor het nodige comfort zorgt. Op sneakers met een dikke zool loop je probleemloos de gehele dag door.

In het aanbod van Mason Garments valt overigens nog iets op; de kleurstelling. Sneakers worden niet meer volledig in het wit of zwart uitgevoerd, maar men kiest juist voor een combinatie van kleuren. Door deze kleurencombinatie kun je de moderne sneakers perfect met tal van outfits combineren.

Tof horloge

Een prachtige najaar outfit kleed je met de juiste accessoires helemaal af. Daarbij is het een ware trend om te kiezen voor een horloge. Dit hoeft echt geen Rolex te zijn. Nee, het is vooral van belang dat het horloge qua kleur en stijl bij je outfit past.

Draag je graag een horloge? Dan kun je dit horloge wellicht prima combineren met één van de leuke armbandjes. Want, voor heren is het steeds gebruikelijker geworden om armbanden te dragen. De moderne armbanden kun je prima ‘los’ dragen, maar je kunt ze ook in combinatie met een tof horloge dragen.

Welke van deze herenkleding trends spreekt jou het meeste aan?