Je hebt er vast wel eens vaker over gehoord; omega 3. Dit zijn vetzuren die essentiële voedingsstoffen vormen en cruciaal zijn voor een goede gezondheid. Ze worden niet door het lichaam aangemaakt en dus dien je ze via voeding of supplementen in te nemen. Deze vetzuren kun je met name terugvinden in vette vis, noten, zaden en plantaardige oliën. En natuurlijk in supplementen, zoals die van Möller’s! Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen hiervan? Wij vertellen het je vandaag!

Voor jong en oud!

Omega 3 is geschikt voor jong en oud. Voor kinderen en jongeren spelen deze omega 3 vetzuren een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel. Studies zouden hebben aangetoond dat kinderen die voldoende omega 3 vetzuren binnen krijgen betere cognitieve vaardigheden hebben en minder kans hebben op ontwikkelingsstoornissen. Voor volwassenen blijven deze vetzuren ook belangrijk, want ze spelen een rol bij het houden van een gezond hart en bloedvatenstelsel. Ze verminderen namelijk ontstekingen die kunnen leiden tot hartziekten. Ook kan het een gezond cholesterolgehalte bevorderen en de kans op hartaanvallen en beroertes verminderen. Möllers Omega 3 vloeibare olie is verkrijgbaar in vier frisse smaken, geschikt voor het hele gezin.

Astma, allergieën en eczeem

Wist je dat omega 3 vetzuren ook een rol kunnen spelen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam? Dit heeft niet alleen direct een effect op de ontsteking zelf, maar ook op andere aandoeningen als astma, allergieën en zelfs eczeem! Ben jij of is jouw kindje hier gevoelig voor? Probeer dan zeker eens om je omega 3 inname te verhogen door bijvoorbeeld de levertraanolie van Möller’s te nemen.

Het verschil tussen visolie en levertraan

Levertraan en visolie zijn beiden een soort visolie, maar wist je dat niet alle visolie levertraan is? Het klinkt heel ingewikkeld, maar dat valt in feite wel mee. Levertraan wordt 100% uit de lever van de vis gehaald. De lever van de kabeljauw heeft de hoogste waardes omega 3 en bevat vitamine A en D en dus koos Möller’s Omega 3 voor deze soort. Visolie wordt daarentegen in veel gevallen verkregen uit sardines en anjovis d.m.v. een persproces. De kwaliteit van levertraan is dus zeker beter. Levertraan is namelijk ook rijk aan vitamine D3, wat belangrijk is voor ons immuunsysteem en het behoud van sterke botten, tanden en spieren. Visolie bevat van nature geen vitamine D, tenzij het extra aan de formule wordt toegevoegd. Ditzelfde geldt voor vitamine A, wat belangrijk is voor de ogen, het immuunsysteem en een gezonde huid, haar en nagels. Möllers Omega 3 bevat een veilige dosering vitamine A. Visolie bevat dit ook van nature niet. Daarnaast wordt levertraan beter door het lichaam opgenomen, wat natuurlijk onwijs fijn is voor een goede werking.

Hoe gebruik je omega 3?

Zoals we al eerder aangaven kun je omega 3 uit je voeding halen, zoals vette vis, noten, zaden etc. Ook kun je het eventueel aanvullen met de nodige supplementen. Denk bijvoorbeeld aan Möller’s Omega 3, wat pure levertraan bevat en komt in een vloeibare vorm. Dit supplement is uniek, want naast omega 3 bevat het ook vitamine A, D en E, waardoor je een unieke en complete combinatie hebt voor je gezondheid. Fijn is dat het vloeibaar is, want niet iedereen kan van die grote capsules doorslikken. Een dessertlepeltje per dag is al voldoende, easy peasy!

Het allerbeste is om omega 3 en uit je voeding te halen en bij te vullen met bovengenoemde supplementen van Möller’s. Eet bijvoorbeeld eens wat vaker vette vis, vervang je tussendoortje door een handjevol noten en gooi wat zaden door je yoghurt of muesli. Het hoeft namelijk niet zo heel moeilijk te zijn om al een begin met je voeding te maken. Wat je dan verder nog tekort komt wordt makkelijk aangevuld met een dessertlepeltje omega 3 supplement en klaar ben je!