Acne, onzuiverheden, mee eters, puistjes, we weten het allemaal en weten soms niet meer hoe we ermee om moeten gaan. Precies wanneer het niet uitkomt, op je verjaardag of op de eerste date, we’ve all been there. Het is belangrijk om te weten wat jouw acne triggered en of je kan achterhalen wat de onderliggende oorzaken zijn. Denk hierbij aan voeding, hormonen huishouding, je skincare routine en de producten die je gebruikt.

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen, iets wat je wellicht nog niet wist. Als je nog op katoen slaapt, is dit de voornaamste oorzaak van je acne. Er zit namelijk na 3 dagen meer bacteriën op je katoenen kussensloop dan op een toiletbril. Jaa, dat las je goed. Heb je ooit gehoord van een zijden kussensloop behandeld met zilverionen? Dit dood 99.7% van alle bacteriën en vermindert acne en onzuiverheden. Een zijden kussensloop is veel zachter voor je huid, onttrekt ook geen vocht en draagt daardoor bij een een stralende huid. Een echte game-changer voor alle huidtypes en essentieel in elke skincare routine.

Acne verminderen doe je zo

De welbekende voeding die je moet vermijden voor een ongerustheid, iedereen denk chocolade, maar dit is dus wel een fabel. You’re welcome. Maar zuivel afkomstig van de koe, heeft hier wel impact op. Probeer zuivel producten te vermijden als je merkt dat je hierop reageert, let op, dit zit vaak in de kleinste dingen waar je het niet verwacht. Onthoud het maar zo: alles was gemaakt is door de mens, is bewerkt en vaak minder goed voor je gezondheid.

Heb je vaak last van onzuiverheden rondom je ogen? Dan kan een zijden slaapmasker hier bij helpen. Ook helpt dit wanneer je last hebt van opgezwollen ogen als je wakker wordt. Een zijden slaapmasker werkt namelijk verkoelend. Wanneer je voor een zijden slaapmasker kiest, behandeld met zilverionen, elimineert 99.7% van alle bacteriën die dus onzuiverheden verminderen.

Een skincare routine met 5 stappen is essentieel wanneer je goed voor je huid wilt zorgen.

Hoe ziet een 5-step skincare routine eruit?

1. Oil of gel gezichtsreiniger om make-up weg te smelten
2. Reinigende foam of gel cleanser om de huid goed te reinigen
3. Hydraterende toner, om de huid te preppen op de verzorging
4. Serum: Vitamine C
5. Cream: deze kan je voor dag en nacht gebruiken.

Probeer het eens uit om deze stappen te implementeren in je skincare routine en kijken wat het doet!