Als je denkt aan de Cote d’Azur dan zijn er drie grote steden waar je meteen aan moet denken namelijk Cannes, Monaco en Saint Tropez. Deze drie grote steden vormen het hart van de mooie regio en zijn zeker het bezoeken waard. Tijdens een mooie rondreis door deze regio zou ik zeker aanraden om deze steden te bezoeken. Per stad vertel ik wat je niet mag missen en zo kun je voorbereid op pad!

Cannes

De stad van het jaarlijkse filmfestival waar alle grote namen naartoe komen. Maar ook buiten het filmfestival is Cannes een prachtige bestemming. De haven van Cannes ligt vol met de duurste jachten ter wereld en het is dan ook erg leuk om daar even langs te lopen. Verder is Boulevard de la Criossete een straat die je niet mag overslaan, je vindt hier de meer luxe winkels ter wereld en kunt vanaf de boulevard ook de boten in de haven zien liggen.

Monaco

Officieel is Monaco natuurlijk geen onderdeel van Frankrijk maar is het een eigen ministaat. Dat heeft verder geen gevolgen want je kunt hier gewoon naartoe gaan zonder problemen. In de stad is vooral het prachtige paleis echt een aanrader. Mensen vanuit de hele wereld komen naar Monaco om het authentieke paleis te bewonderen.  Het Palais Princier de Monaco is een fort dat in 1191 werd gebouwd en sinds die dag ook het huis is geweest van het staatshoofd van Monaco.

Naast dat je dit echt even gezien moet hebben moet je wel rekening houden met een aantal dingen. Zo is heel Monaco belachelijk duur. Een drankje kost je zo 10 euro. En daarnaast is het ook niet een heel erg kindvriendelijke plek. Veel stijle wegen, geen restaurants met verschoonruimtes op elke hoek. En de hotels zijn ook niet bepaald goedkoop. Ga je een route maken langs de kust? Verblijf dan net even buiten Monaco om aan de hoge kosten te ontsnappen.

Saint Tropez

Iedereen kent Saint Tropez, de chique badplaats in het Zuiden van Frankrijk. Je kunt hier echt op en top genieten als je gek bent op het jetset leven. In het oude centrum van de stad vind je de mooiste winkels en de leukste straatjes. Langs het water kun je over de boulevard rondlopen en genieten van het uitzicht. Natuurlijk moet je ook even op het stadsstrand gaan liggen want dat mag natuurlijk niet ontbreken in Saint Tropez.