Veel mensen schuiven het afsluiten van deze verzekering voor zich uit of denken er überhaupt niet over na. Logisch, want het is niet het leukste onderwerp om op een vrije zondagmiddag samen te bespreken. Het is echter wél één van de belangrijkste verzekeringen die we in ons land hebben. Helemaal als je net een baby hebt. Of als je een reislustig type bent. Je loopt dan immers meer risico dat je iets overkomt dan wanneer je een nine to five kantoorbaan hebt en zelden tot nooit reist.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

In het kort gezegd komt het erop neer, dat de overlijdensrisicoverzekering er voor zorgt dat nabestaanden financiële zekerheid hebben. En dat is toch wel wat je wil; je partner en je baby goed achterlaten mocht jou iets ergs overkomen.

Is een overlijdensrisicoverzekering hetzelfde als een levensverzekering?

Nee, ze zijn niet hetzelfde. Maar om je even wat meer informatie te geven leggen we het je graag even uit. Een overlijdensrisicoverzekering is een van de vele soorten levensverzekeringen die er bestaan. Je kunt het woord levensverzekering eigenlijk het beste zien als een overkoepelendenaam voor alle verzekeringen die draaien om het leven of de dood van een mens.

Sommigen hebben de verzekering al in verband met een eerder gekochte woning. Dit om te voorkomen dat de hypotheek niet meer afgelost kan worden.

De hoogte van het bedrag waar je voor verzekerd wilt worden bepaal je helemaal zelf; net zoals de einddatum. Het bedrag wat na overlijden uitgekeerd wordt ligt over het algemeen tussen de 10.000 en 2.000.000 euro. Je mag ook zelf aangeven wie dat bedrag krijgt na jou overlijden. Dit kan je partner zijn; die daarmee bijvoorbeeld de hypotheek (gedeeltelijk) kan aflossen, maar je kunt het verzekeringsbedrag ook nalaten aan je kinderen; zodat ze later in ieder geval kunnen gaan studeren, mochten ze dat graag willen.

Je moet er toch niet aan denken dat je partner en kind(eren) flink in de financiële problemen komen door het gemis van een heel inkomen omdat je verzuimt hebt een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten? Het gemis van de partner is al erg genoeg! Dus ga gelijk een overlijdensrisicoverzekering afsluiten!