Dit mis ik niet aan het zwanger zijn

Zwanger zijn is niet alleen rozengeur en maneschijn. Sterker nog, ik heb zat dingen die ik absoluut niet mis aan het zwanger zijn. Lees snel verder als je er meer over wilt weten.

Het sprookje dat zwanger zijn een roze wolk is is absoluut bij mij niet het geval geweest. Bij beide zwangerschappen heb ik mijzelf vaker afgevraagd of het al eindelijk zo ver was dan dat ik er van genoot. Tuurlijk, die prachtige ronde buik en eerste trapjes voelen is geweldig. Maar na verloop van tijd ben je die al snel vergeten als de minder fijne dingen de overhand nemen. 

Misselijkheid, die zal ik zeker niet missen!

Bij beide zwangerschappen werd ik gek van de misselijkheid. Voor iemand die NOOIT overgeeft is het écht verschrikkelijk om in eens elke dag meerdere keren boven de pot te hangen. Het vervelende vond ik vooral dat ik ook begon te merken dat ik meer af viel dan aankwam. En dat is natuurlijk als je zwanger bent niet te bedoeling. Daarnaast tastte al dat zuur mijn tanden aan en kreeg ik te maken met ontstoken tandvlees. Nee, die misselijkheid ga ik zeker niet missen.

Vermoeidheid to the max

Je zo moe voelen dat je bijna in slaapt valt midden in een gesprek. Of na een simpel boodschapje doen van de vermoeidheid bij thuiskomst gelijk in slaap vallen terwijl je nog zo veel moet doen. Allemaal van die dingen die mij overkwamen. Laat me je wel even uit de illusie helpen dat dit na de zwangerschap voorbij is, want met de slapeloze nachten die je dan krijgt blijft die vermoeidheid ook nog wel even hangen.

Vreemde handen

Oh wat vond ik dit vervelend. Vreemde mensen die hun handen zo maar ongevraagd op je buik leggen. Of van die ongepaste vragen over bijvoorbeeld je sexualiteit, of je partner wel de vader is of andere idiote dingen die je gewoon NIET vraagt of doet. Nee, dit ga ik ook echt niet missen. Laatst kreeg ik zelfs nog een opmerking dat ik nu wel even een voorraad condooms bestellen moest. Anders kwam er vast binnen de kortste keren een derde bij. Dat soort dingen doe je toch niet? Maar geen zorgen, we hebben een voorraadje liggen dus nee, er komt voorlopig echt geen derde bij. Wij zijn compleet.

Hoewel dit dingen zijn die ik niet zal missen ben ik wel heel blij dat ik ze heb meegemaakt, net als het kraamfeest. Anders zou ik natuurlijk nooit mijn prachtige kinderen hebben. Die zijn elk pijntje, vervelend momentje en alles er tussen dubbel en dwars waard geweest! Wat mis jij niet aan het zwanger zijn?

Dit mis ik niet aan het zwanger zijn