Ken jij het fenomeen Sample Sales al? Tijdens deze events kun je voor een prikkie leuke kleding kopen, zowel voor jezelf als voor je kindjes. Mocht je het nog niet kennen of er nog nooit geweest zijn, dan komt daar na vandaag verandering in. Wij leggen je namelijk uit wat een Sample Sale precies is, wat de voordelen zijn en geven een geweldig voorbeeld van zo’n Sample Sale.

Wat is een Sample Sale

Een Sample Sale is een event waarvoor je soms een kaartje moet kopen om er binnen te mogen. De toegangsprijzen zijn echter laag, dus iedereen kan hierheen. Tijdens deze sale worden er allerlei kleding items verkocht (en vaak ook schoenen) van meestal oudere collecties of ‘restjes’ van vorige collecties. Bij enkele sales shop je ook de nieuwste collecties. Je kunt er dus vanalles vinden en het mooie van alles is dat het allemaal lekker goedkoop is. Zeker in deze dure tijden is dat een fijne meevaller dus.

De voordelen

Eén van de grootste voordelen van een Sample Sale is dat de prijzen laag zijn. Je kunt er bergen kleding kopen voor weinig geld. Mocht je nu denken dat het allemaal zooi is, dan heb je het mis. Er zitten namelijk echt wel pareltjes tussen. Zowel voor jezelf als voor de kindjes overigens. Tijdens dit soort sales kun je ook vaak merkkleding voor een leuke prijs kopen. Nog een voordeel is dat er altijd veel wordt aangeboden, soms wel hallen vol. De keuze is dus reuze en dus kom je altijd wel met een paar nieuwe items thuis!

Lekker duurzaam

Het shoppen tijdens een Sample Sale is natuurlijk lekker duurzaam. Deze kleding heeft namelijk wel in de winkel gehangen, maar is niet verkocht. Het kan ook zijn dat het in het magazijn is blijven liggen of dat er gewoonweg teveel van is gemaakt. In plaats van op de brandstapel (dat overigens heel slecht is voor het milieu) wordt het nu voor leuke prijsjes aangeboden. Zo krijgt dit soort kleding alsnog een kansje. Wij blij (want lekker goedkoop leuke kleding) en het milieu ook.


Pinc Sale

Een goed voorbeeld van een fijne Sample Sale is de Pinc Sale. Tijdens deze sales kun je zowel kinderkleding en/of dameskleding shoppen voor leuke prijsjes. De minimale korting die ze aanbieden is 40/50% op de meest nieuwe collecties (collecties van nu dus!). Shop je samples of collecties van 1 seizoen geleden? Dan zijn de kortingen nog hoger! Fijn is dat ze de kleding op maat aanbieden en je je dus niet een ongeluk zoekt en dat ze hele mooie merken hebben. Denk voor de vrouw aan By Bar, Modstrom, Aaiko, My Jewellery, Another Label etc. Voor de kindjes kun je denken aan Like Flo, Nixnut, House of Jamie, Indian Blue Jeans, Cars Jeans, Vingino en nog veel meer. De Pinc Sale Sample Sales vinden plaats op diverse locaties door heel het land: Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Breda, Arnhem etc., en je kunt er gratis heen. Reserveer wel even je plekje vooraf, want vol is vol.