Theekopjes Disneyland

Onlangs ben ik samen met mijn gezin naar Disneyland Parijs geweest. Iets wat ik altijd al heb willen doen met Noé. Ondanks de vele vragen en commentaren over het feit dat ze nog niet eens 2 was hebben wij toch genoten van elke seconde. Maar waren alle vraagtekens van anderen terecht? Is Disneyland met kids onder 2 jaar wel te doen? Ik vertel je mijn ervaring.

Naar mijn idee is Disneyland voor iedere leeftijd. Natuurlijk is de ene attractie meer geschikt als de ander. Maar dat wil niet zeggen dat mijn peuter de theekopjes bijvoorbeeld niet leuk zou vinden omdat een ander kindje van 6 er bang voor is. Ieder kind is verschillend. En zo dus ook hun interesses en “angst levels”. Het ene kind is bang in het donker, de ander kent geen angst. Mijn dochter is meer een kindje die geen angst kent. Ze vind alles fantastisch en het kan haar soms niet gek genoeg. In dat opzicht lijkt ze wel een beetje op mij.

princes disneyland

Welke attracties?

Voor je naar een park als Disneyland Parijs gaat is het goed om alle attracties online even te bekijken. Dan kun je vaak al goed inschatten wat voor jouw kindje wel of niet leuk is. Ik had dan zelf ook al vooraf een lijstje gemaakt van de attracties waarvan ik dacht dat Noé het ook wel leuk zou vinden.

It’s a small world
Alice’s Curious Labyrinth
Casey Jr. – le Petit Train du Cirque
Dumbo the Flying Elephant
Le Passage Enchanté d’Aladdin
Les Voyages de Pinocchio
Mad Hatter’s Tea Cups
Peter Pan’s Flight

Daarnaast kan je ook nadenken of je wel écht voor die uren lange rijen naar Disney gaat. Ik bedoel, wie maak je blij met het staan in een rij van 60min. Mij als volwassenen niet, laat staan een peuter die graag wilt lopen en rennen. En vergeet niet dat je de kinderwagen niet mee de rij in kan nemen hé!

Jungle book show 2

De parades!

Nou zijn er wel écht een hele hoop andere leuke dingen in Disney behalve alleen maar attracties. En dat is exact de reden dat Noé het zo enorm naar haar zin had. Namelijk de parades, shows en meet & greets! Door het hele park is er van alles te zien. Prachtige shows, met allemaal Disney characters. Welk kind maak je daar nou niet blij mee? En wat dacht je van het ontmoeten van die ene favoriete prinses of Mickey Mouse? Het kan allemaal!

Een ding heb ik wel geleerd. Ga af opnieuw gevoel en laat niemand je wijsmaken dat jouw kind iets niets aan vind. Jij bent de ouder en kent haar beter dan wie dan ook! Geniet van de magie!

Disney met kinderen onder 2 jaar, doen of niet?