Noé in witte kleding

Ik ben gek op witte kleding. Spierwit het liefst, maar eerlijk is eerlijk. Er zijn dingen die je beter niet kan doen in het wit. Ik vertel je over mijn momenten en heb gelijk een paar tips voor je.

Naar het bos met een hond

Het hondje wilt wandelen, dus dat doen we dan gewoon! Maar of het nou zo slim is met die mooie witte schoenen. En zo slim als ik ben denk ik daar dus weer niet bij na wanneer ik de deur uit loop. Onze Milo is ook niet de meest rustige wandelaar. Hij trekt en ravot maar al te graag. En wanneer hij een mooie tak te pakken heeft gooit hij die gerust keer op keer op mijn prachtig witte schoenen. Geen succes dus!

Fietsen

Ja dat is een gekke he? Maar ik heb nu al 2 keer een witte jurk aan gehad tijdens onze fietstocht en wanneer we aankomen op de plaats van bestemming zit ik onder de zwart en rode vlekjes van alle vliegjes. Zo vies!

Dingen die je beter niet kan doen in witte kleding

Naar een (kinder) verjaardag

Het is maar een voorbeeld natuurlijk, maar op een kinderverjaardag kan je verwachten op veel vieze snoephandjes die maar al te graag aan je prachtig witte broek worden afgeveegd. Een groot mierennest voor vlekken!

De kinderboerderij

Ook de kinderboerderij is geen succes in wit. Nou heb ik al een aantal keer bij Harm’s Hoeve mama’s zien binnen lopen (lees; strompelen) met prachtig witte broeken en torenhoge hakken. Niet echt heel handig op een boeren land met grasvelden en heel heel heel veel hooi en mest. 

Dingen die je beter niet kan doen in witte kleding witte jurken

Kinderen..

In de buurt van kinderen is wit zoiezo niet een heel goed idee. Zo krijg ik het voor elkaar om Noé een boterham met jam te geven en vervolgens door een lief bedoelde knuffel helemaal onder de rode vlekken zitten. Of wat dacht je van het ontdekken van zand en modder? Die vieze handen worden dan uiteraard wel aan mama afgeveegd.

Tips om toch alles wit te houden

  • Vanish White! Ik zweer er bij.
  • Voor de schoenzolen kan ik bleek aanbevelen.
  • Een emmer met warm water met flinke scheut azijn.
  • Gewoon niet aandoen en veilig in de kast laten!

Wit is prachtig, maar ik houd er inmiddels rekening mee dat het nooit lang wit blijft. Ik heb dus mijn potten Vanish groots ingeslagen! Heb jij ook van die momenten waarop je beter geen wit kan dragen?