De laatste dag van oktober is het zover…dan komen alle enge creepers uit hun nesten en is het tijd voor Halloween. Van oorsprong natuurlijk lekker Amerikaans, maar steeds meer vieren we het ook in Nederland. Superleuk als je het ons vraagt, want we kunnen weer lekker creatief aan de slag. Denk aan versieringen, hapjes, maar ook jouw Halloween look. En dan bedoelen we niet alleen je outfit, maar ook zeker je make-up. Welke Halloween make-up je het beste kunt gebruiken? Wij vertellen het je vandaag!

De Halloween look

Voor welke Halloween look je ook gaat, als het maar eng is, is het goed. Hiervoor hoef je niet direct nieuwe make-up of andere producten aan te schaffen, want de kans is groot dat de make-up die je al hebt goed bruikbaar is. Bedenk je vooraf goed voor welke look je gaat. Wil je een skelet look of juist Dracula? Of misschien ga je wel voor Chucky? Google eens op internet voor plaatjes ter inspiratie. Bepaalde looks kun je uiteraard ook combineren, zodat je een geheel eigen look maakt.

Dit heb je veelal nodig

Welke kleuren je gebruikt ligt natuurlijk geheel aan de Halloween look waar je voor kiest. Een zwarte eyeliner, zwarte of donkere oogschaduw en een wit oogpotlood is bij bijna elke look een must. Veelal heb je dit wel in huis en kun je dus gewoon gebruiken. Glitters doen het ook altijd goed bij Halloween looks, ze geven je net een wat meer feestelijker gevoel. Glitters kun je vanuit een oogschaduw aanbrengen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor losse glitters, zoals de NYX Face & Body Glitter Brillants. Ze zijn er in verschillende tinten zodat er altijd wel eentje bij jouw look past. De glitters breng je makkelijk aan met een precisie brush, zoals het compacte detailpenseel, ook van NYX. Met verschillende tinten oogschaduw kun je contouren voor bijvoorbeeld die skelet look.

Maak je look compleet

Wanneer je jouw look zorgvuldig hebt gemaakt is het tijd om hem af te maken met een goede lipstick. Welke je kiest hangt uiteraard ook hierbij weer af van jouw look. Wanneer je een Dracula look hebt kun je voor een felrode kleur kiezen, maar Chucky bijvoorbeeld kun je een huidskleur tint op de lippen geven en ga je als skelet dan zijn je lippen zwart. Kies voor een langhoudende lipstick zodat dit de hele avond, ook na een drankje, blijft zitten.

Zet het vast

Wanneer jouw look helemaal klaar is wil je ook dat hij de hele avond perfect op zijn plek blijft zitten. Ook tijdens dat ene gezellige Halloween feestje. Hiervoor gebruik je dan ook een fixing spray. Dit spray je makkelijk over je gehele look, waardoor je make-up perfect blijft.