Ben je op zoek naar een nieuwe kamerplant? Dan kun je het beste kiezen voor eentje die ook nog wat voor je doet. Kies een mooie luchtzuiverende plant, want hiermee sla je meteen twee vliegen in één klap. Welke kamerplanten die fijne luchtzuiverende werking hebben? Wij zetten er 5 op een rij!

De lepelplant

De lepelplant is een onwijs populaire kamerplant en dat snappen wij wel. Hij ziet er fantastisch uit, is niet te wild en doet het in heel veel interieurstijlen prima. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat hij een fijne luchtzuiverende werking heeft. Het is een makkelijke plant die zelf aangeeft wanneer hij dorst heeft. Hangen de bladeren? Dan heeft hij water nodig.

De goudpalm

Nog zo’n mooie plant voor binnen is de goudpalm. Hij is best groot, dus geef hem een plekje waar je veel ruimte hebt. Hij verdient namelijk wel een mooie plek in huis om de show te stelen. Deze plant doet het het beste op een plek met veel licht. Zet hem dus in de buurt van je raam in een mooie pot. De bladeren kunnen bruine puntjes krijgen, dat is een teken om te snoeien.

De vioolbladplant

Helemaal hip op dit moment is de vioolbladplant. Hij heeft mooie grote bladeren die in elk interieur prachtig zijn. Let wel op, want wanneer je hem vrij klein koopt moet je weten dat hij groot kan uitgroeien. Geef hem dus de ruimte. Let ook op dat hij niet op de tocht staat, want daar kan hij niet zo goed tegen. Nog een belangrijk punt: wanneer je kleine kinderen hebt kun je deze plant het beste niet in huis nemen. Het witte/melkachtige sap is giftig.

De calathea

De calathea is een prachtige bladplant met een ovaal blad en lichte en donkere strepen. Hij komt in meerdere varianten, want sommige hebben een paarse kleur op de onderkant van de bladeren. Deze plant heeft lekker veel water nodig en zet je op een lichte tot halfschaduwachtige plek. Een grappig feitje is dat in de avond de bladeren zich sluiten. In de ochtend gaan ze weer open!

De cactus

Tot slot nog de cactus, want ook deze plant doet het goed in bijna elk interieur. Hij is niet de meest beste luchtzuiveraar, maar hij absorbeert wel kooldioxide uit de lucht en geeft daarvoor in ruil zuurstof af. De lucht wordt hierdoor gereinigd en gifstoffen worden zo verwijderd. Zet hem in een leuke en kleurrijke pot voor dat fijne vakantiegevoel!