De tijd van het binnen zitten is aangebroken en dan kan het maar beter gezellig zijn in huis. Hoe zit dat bij jouw woonkamer? Zit je er in de avond gezellig bij of ontbreekt het nog wat aan sfeer in huis? Na het lezen van dit artikel niet meer, want we geven je wat leuke tips voor fijne inspiratie voor jouw woonkamer.

1. Muziekje

Wat is er nu sfeervoller dan een gezellig en passend muziekje? Juist, muziek maakt sfeer. Of dat nu in huis is of in een restaurant, met muziek zet je de juiste sfeer neer. Belangrijk is dan de kwaliteit van muziek, want met een paar goede muziekboxen heb je betere geluidskwaliteit dan met enkel je tv. Die boxen moet je ook ergens kwijt kunnen. Gelukkig is er de fijne speaker standaard. Hiermee integreer je jouw geluidsinstallatie moeiteloos in jouw interieur.

2. Kaarsjes

Nog zoiets dat meteen sfeerbepalend is zijn kaarsjes. Steek wat gezellige kaarsen aan en je bent er al. Onze voorkeur heeft geurkaarsen, want de combinatie van een kaarsje en een heerlijk warm geurtje maakt het natuurlijk lekker cosy.

3. Lekkere kussens

Wat doe jij tijdens een regenachtige herfstavond? Lekker op de bank ploffen natuurlijk met een goede serie of film! Zorg ervoor dat je een paar goede kussens in je bank hebt liggen, zodat je er lekker bij zit en ligt. Ook staan een paar fijne kussens super sfeervol in huis en maak je jouw interieur er helemaal mee af.

4. Sfeerhaard

Het moet in je woning passen, maar een sfeerhaard is ook reuze gezellig. Heb je een schouw, dan kun je daar natuurlijk makkelijk gebruik van maken. Zeker in deze tijd, waarin energie ontzettend duur is, is een kachel een goede oplossing om het heerlijk warm te hebben binnen. Mocht je nu geen schouw hebben, geen nood, want ook dan kun je genieten van een gezellige sfeerhaard. Kies bijvoorbeeld voor een elektrische haard of een exemplaar dat werkt op bio ethanol. Ook dit verwarmt en ziet er net zo gezellig uit!

5. Dekentjes

Mocht je geen haard hebben en de temperatuur van je verwarming niet al te hoog willen zetten, dan zijn dekentjes een goed idee. Helemaal top zijn de elektrische dekentjes, die je vaak ook nog eens kunt instellen in meerdere warmtestanden. Als je het ons vraagt wordt dat onwijs genieten deze herfst! Gebruik je de deken niet? Vouw hem dan mooi op en hang hem over de leuning van bijvoorbeeld de bank. Door het cosy stof geeft het ook meteen dat gezellige sfeertje in je woonkamer.