Contouren, wie kent en doet het tegenwoordig niet. Er zijn inmiddels vele producten op de markt om te contouren, van poeder tot cream producten. Ik kreeg de kans om het contouring palette uit te proberen van Deborah Milano, vandaag test ik dit leuke palette uit.

IMG_0284.

Contouren is hot! Sinds Kim Kardashian ermee is gestart lijkt elke beauty guru ermee aan de gang te gaan. In het begin werd contouren als vrij “heftig” ervaren en werd het meestal gedaan als je echt full-on in de make-up ging voor een feestje. Steeds meer begint contouren “normaal” te worden en maakt het deel uit van de basis make-up routine van velen. Zelf contour ik niet op dagelijkse basis, hier neem ik simpelweg de tijd niet voor. Zo nu en dan als ik een feestje heb wil ik nog weleens extra uitpakken met make-up en dan contour ik mijn gezicht.

Deborah Milano is voor mij niet een heel bekend merk, ik heb er nog nooit iets van geprobeerd dus dat maakte me extra nieuwsgierig. Deborah Milano is een make-up merk uit Italië en wordt hier in Nederland o.a. verkocht bij Makeup-Bestellen.nl. De make-up van Deborah Milano valt qua prijs een beetje in het midden segment en is vergelijkbaar met merken als Maybelline, Rimmel etc. Wat mij met name aanspreekt aan het merk is dat het hypoallergeen is, ideaal dus voor de meiden met een gevoelige huid. Naast het contouring palette kreeg ik ook een speciale contour kwast welke je ook als blush kwast kunt gebruiken.

Contouring IMG_0304.

Het contouring palette is opgedeeld in vier vlakken. Zoals te zien is bevat het palette één lichte kleur welke de highlighter is, de overige drie kleuren zijn bedoeld als bronzer/contourpoeder. Volgens de verpakking is de linker en tevens meest koele kleur bedoeld als contourpoeder voor de donkere huid. De onderste kleur zou geschikt zijn om mee te contouren als je een lichte huid hebt en de rechter kleur is bedoeld om het geheel te blenden of als bronzer aan te brengen.

Nu ga ik zelf het palette niet gebruiken zoals de verpakking dit als richtlijn aangeeft. Met mijn lichte huid zou voor mij de onderste kleur van toepassing zijn maar deze is veel te warm qua ondertoon voor me. De linker kleur is naar mijn mening het meest geschikt voor mijn huid.

Contouring IMG_0394

Ik heb de kleuren geswatched zodat het effect ervan wat beter zichtbaar is. De highlighter vind ik prachtig, deze bevat veel glans. De overige kleuren hebben ook een goed pigment, deze moet je dus wel echt subtiel aanbrengen op het gezicht. Zoals ik net al aangaf is de meest koele kleur voor mij het beste om te contouren, op bovenstaande foto is dit de laatste kleur. Ik ben met palette aan de slag gegaan en hieronder kun je de voor-en na foto’s zien.

IMG_0326.

Contouring IMG_0337.

Het verschil is vrij duidelijk te zien. Op de onderste foto heb ik het contouring palette gebruikt. Ik hem het wel alleen onder mijn jukbeen aangebracht. Ik vind het bij mezelf niet mooi om ook bij mijn neus en voorhoofd te contouren. Op mijn jukbeen heb ik de highlighter aangebracht welke een subtiele glow geeft.

De poeders zijn vrij intens qua pigment en aanbrengen met mate is zeker een must. De kwast die ik erbij kreeg werkt overigens ontzettend fijn en is qua formaat precies goed. Mijn eerste kennismaking met dit merk is me in ieder geval ontzettend goed bevallen. Het contouring palette is van goede kwaliteit en ik heb mijn nieuwe favoriete contouring product gevonden.

Heb jij weleens iets geprobeerd van Deborah Milano?

handtek ellen