Deodorant is toch wel een van de meest gebruikte verzorgingsproducten voor mannen en vrouwen. Waarschijnlijk heb je een vast merk wat je al jaren gebruikt, maar wist je dat er ook natuurlijke deodorant bestaat zonder o.a. alcohol en aluminium? In dit blog vertellen wij je meer over natuurlijke deodorant, de voordelen hiervan en delen wij een aantal merken die natuurlijke deodorant produceren.

Wat is natuurlijke deodorant?

De naam zegt het al, natuurlijke deodorant is een deodorant zonder extra toevoegingen. Deze deodorants bevatten meer natuurlijke producten en zijn daarom beter voor milieu en huid. Natuurlijke deodorants hebben vaak ook een minder sterke geur of zijn geurloos. Een normale anti-transpirant sluit tijdelijk de huid af zodat je minder zweet, echter kan hierdoor ook het zweet ophopen wat kan zorgen voor irritatie. Met een natuurlijke deodorant zweet je nog wel, maar wordt de bacterie gedood die zorgt voor een nare geur. En dat is natuurlijk wat je wil!

Voordelen van natuurlijke deodorant

Een normale deodorant bevat vaak toevoegingen zoals alcohol, parfum en aluminium. Kies voor een deodorant zonder o.a. alcohol en aluminium. Deze toevoegingen kunnen namelijk zorgen voor een geïrriteerde huid, wat natuurlijk alles behalve fijn is. Daarnaast is natuurlijke deodorant ook beter voor het milieu. Deze deodorants zitten vaak in glas, waardoor het gerecycled kan worden. Win-win situatie! Persoonlijk vind ik zelf ook dat natuurlijke deodorants vaak een frissere geur hebben. Normale deodorant sprays kunnen vaak een hele aanwezige geur hebben, wat ik niet lekker vind. Een natuurlijke deodorant heeft een frisse en subtiele geur. Hierdoor ruik je wel fris maar niet te geparfumeerd. Er zijn ook natuurlijke deodorants die helemaal geurloos zijn. Mocht jouw huid snel geïrriteerd zijn, is dit zeker een aanrader.

Merken met natuurlijke deodorant

Voor een natuurlijke deohoef je echt niet bij een onbekend merk te zijn, veel grote merken hebben dit ook opgepakt! Denk dan bijvoorbeeld aan Dove, deze hebben de Go Fresh lijn, Original geur & Men+Care alcohol- en aluminiumvrij. Deze deodorants bevatten wel de herkenbare geur van Dove, maar bevatten meer natuurlijke ingrediënten. Ook merken als Vichy, Weleda en Eucerin hebben natuurlijke deodorants. Het is een kwestie van uittesten welk merk bij jou past.

Mijn tip: probeer een aantal verschillende merken uit. Zo kun je testen welk product en welke geur jij het fijnst vindt. Laat je weten voor welk merk je gaat?

Gebruik jij natuurlijke deo of zou je het willen proberen?

De voordelen van natuurlijke deodorant