Dat een goede nachtrust belangrijk is voor je weet iedereen wel. Maar waarom is het zo belangrijk? Ik heb het voor je uitgezocht. Benieuwd naar mijn bevindingen, lees dan verder.

Je concentratievermogen

Ieder mens reageert anders bij te weinig slaap. Zo kunnen volwassenen mensen juist erg moe worden, terwijl kids juist mega actief worden. Dit beide leidt tot concentratieproblemen. Zo kan het juist moeilijker worden om goed te leren voor een toets, maar kan je ook een gevaar op de weg worden.

nachtrust stress

Gewicht

Ook bij het afvallen kan slaap te kort een probleem worden. Een te kort aan slaap beïnvloed namelijk de hormonen die voor een hongerig gevoel zorgen. Je eet daardoor meer, en verbrand dus ook minder snel het vet. Een goede nachtrust is dus wel zo fijn bij het afvallen.

Minder stress

Ook stress kan veroorzaakt worden door een slechte nachtrust. Je kunt heel gemakkelijk door voldoende te slapen je stresslevers verlagen, en daarbij houd je dan ook je bloeddruk op peil.

Beter geheugen

Een heel belangrijk onderdeel dat wordt beïnvloed, is je geheugen. Na een goede nachtrust, krijgt ons geheugen namelijk een flinke boost. Hierdoor leer je een stuk makkelijker en blijft het ook beter opgeslagen in je geheugen. Dus, heb je een tentamen waar je voor wilt leren? Zorg ervoor dat je voldoende slaapt.

nachtrust

Een goede nachtrust is dus absoluut noodzakelijk. Maar hoe zorg je daar dan voor? Om te beginnen zou ik een goed matras kopen. Lekker slapen begint namelijk met een lekker liggend matras. Laat je dan ook goed adviseren over wat voor een slaper jij bent. Ik ben een zij-slaper. Maar Bram ligt altijd op zijn buik. We hebben dus ieder onze eigen wensen.

Kijk ook eens of je je slaapkamer wat rustiger en knusser kan maken. Onderzoeken laten zien dat een knusse warme slaapkamer er voor zorgt dat je sneller in een diepe slaap komt. Wanneer een slaapkamer erg druk is zul je te veel prikkels krijgen waardoor je ook minder goed in slaap kan vallen.

Een goede nachtrust toegewenst!

Handtekening Jamey

Afbeeldingen van Shutterstock