elektrische fiets 2

Fietsen is gezond, daar is iedereen het over eens. Behalve de mensen die met vier boodschappentassen, met een kind achterop, (met tegenwind) een heuvel op moeten fietsen om thuis te kunnen komen. In zulke gevallen biedt een elektrische fiets absoluut uitkomst. Het is toch veel fijner om fluitend die berg op te fietsen terwijl je geniet van een blikje chocomel? Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van zo’n fiets? Laten we eens wat punten op een rij zetten.

Geschikt voor lange afstanden

Als je conditie te wensen overlaat, maar je wel behoefte hebt om de wereld per fiets te gaan ontdekken dan is een elektrische fiets ideaal. Laat jezelf wel goed informeren over de levensduur van je accu, want je hebt geen zin om vanuit Lutjebroek het openbaar vervoer te pakken met een nutteloze fiets aan je hand. De fietsen kunnen makkelijk 25 km per uur halen, dus even een kop koffie pakken in een nabijgelegen dorp is zo gedaan.

elektrische fiets

Milieuvriendelijk

Verkoop je (snor)scooter en koop er een elektrische fiets voor in de plaats! Het maakt minder lawaai, heeft geen CO2 uitstoot en stinkt een stuk minder. De meeste accu’s van elektrische fietsen zijn recyclebaar, dus als je een beetje voor moeder natuur wilt zorgen dan is een een elektrische fiets een leuk cadeau voor haar. En wat is er nou mooier dan in alle stilte de omgeving te verkennen?

De prijs van een elektrische fiets

Een minpuntje van een elektrische fiets is de prijs. Voor een nieuw exemplaar betaal je makkelijk 1000 euro. Voor de bekende merken betaal je vaak zelfs het dubbele. Uiteraard zijn er ook tweedehandse fietsen verkrijgbaar, maar dan moet je wel rekening houden met een zwakkere accu. Maar goed, een heel jaar je brommer voltanken heeft ook zo zijn prijs. Als je je fiets goed verzorgt dan gaat hij heel wat jaren mee. Wij hebben wel zelf net twee fietsen besteld. We kunnen niet wachten om lekker te gaan fietsen! Het kost wat, maar dan heb je ook wel echt jaren plezier.

Op de fiets naar school of naar je werk

Of misschien naar de kleinkinderen! Een elektrische fiets is ideaal voor de regelmatige tochten naar school of werk. Maar ook als je van je pensioen aan het genieten bent dan is het een prima vervoersmiddel. Als je wat ouder wordt en de gewrichten wat strammer zijn dan hoef je niet aan huis gekluisterd te zijn. Er zijn zo veel redenen om een voor een elektrische fiets te gaan! Een elektrische fiets vergroot je mobiliteit en dus ook je wereld. Want dagelijks geraniums kopen op de markt om de hoek gaat op een gegeven moment ook vervelen.