Ken je Beauty Disrupted al? Deze gender-neutrale beauty producten zijn ontworpen in Stockholm en zorgvuldig samengesteld in Zuid-Frankrijk. Het merk biedt een volledig assortiment aan beautyproducten. Denk aan haarverzorging, body producten en zelfs scheerschuim. Allemaal komen ze in een solid bar formaat, waardoor er geen plastic aan te pas komt.

Beauty Disrupted

Wist je dat er jaarlijks ruim 80 miljard shampoo- en conditionerflessen weggegooid worden? Een deel hiervan belandt in de oceanen, waar het terecht komt in de plastic soup. De twee oprichters van het merk vonden dat dit anders moest en begonnen zo Beauty Disrupted. Alle producten van het merk zijn PETA-gecertificeerd, vegan en cruelty free. Ze zijn geheel vrij van schadelijke ingrediënten zoals parabenen, siliconen, uitdrogende alcoholen, SLS en SLES. Wat het wel bevat? Elke bar is verrijkt met een selectie zachte ingrediënten, zoals bijvoorbeeld biologische geuren en oliën.

Beauty Disrupted Shampoo Bar

Voor de haren is er de shampoo bar. Deze variant is geschikt voor droog haar en heeft een kruidige en oriëntaalse geur. Het ruikt heerlijk!! Een shampoo bar gebruik je makkelijk door hem eerst tussen je handen op te laten schuimen. Daarna breng je het schuim pas aan in je haren. Op die manier kun je het ook goed verdelen. Je haren worden schoon en ruiken lekker!

Beauty Disrupted Body Bar

Dan de body bar, want hiermee zet je je doucheritueel voort. Deze bar reinigt op milde wijze je lichaam en ruikt ook weer heel lekker. De geur heet Ocean Magic en laat je denken aan een frisse zeewind ergens in Zeeland. Heerlijk als je het mij vraagt. Het ruikt fris en verkwikkend, precies dat wat je nodig hebt tijdens de ochtend. Deze body bar geeft je huid een schoon gevoel.

Beauty Disrupted Shaving Bar

Dan is er nog de shaving bar. Deze is geschikt voor man en vrouw (de overige bars trouwens ook) en komt in de geur Alpine Glow. De geur vind ik wat vergelijkbaar met de Ocean Magic, alleen lijkt deze wat zachter te zijn. De shaving bar breng je nat aan over bijvoorbeeld je benen alvorens je er met het scheermesje overheen gaat. Ben je een foam gewend? Dan is dit net even wat anders. Het werkt overigens helemaal prima!

Elke bar van Beauty Disrupted is verpakt in recyclebaar karton waarmee minstens twee plastic flessen vermeden worden. Om de impact op het milieu nog verder te verminderen, worden de producten van Beauty Disrupted geproduceerd met 100% hernieuwbare energie. Ook worden de ingrediënten zoveel mogelijk lokaal verworven in Zuid-Frankrijk. Het merk doneert 20% van alle winst aan non-profit organisaties die zich inzetten voor de planeet en tegen klimaatverandering.