Dit voorjaar zien we veel opvallende schoenentrends, in allerlei kleuren, stoffen en vormen. Het zijn gewaagde trends en je moet er van houden, maar ze zijn wel ontzettend gaaf. Vandaag laat ik je de 5 opvallendste trends zien, samen met wat leuke inspiratietips. Lees je mee?

Een bandje om je enkel/onderbeen

Deze trend hebben we al eerder voorbij zien komen, maar ook deze zomer zien we ze weer terug in het straatbeeld. Bij deze trend zie je dat de veter, of een ander detail, doorloopt tot op de enkel en het onderbeen. Ibiza-style! Deze camel kleurige espadrille van Kanna is het perfecte voorbeeld.

Platform Loafers

Ook dit is een trend die al wel eens is geweest, maar die nu hipper dan ooit is. Heel simpel is het gewoon een comfy loafer met een dikke zool, maar in de schoenenwereld noemt men dit een platform of creeper. Een gewaagde trend, durf jij dit aan? Mijn aller eerste paar uit deze trend komt van Sacha. Ze zitten echt ontzettend fijn, maar het was wel even wennen hoor!

Buckle boots

Deze trend kwam al voorbij in het najaar, maar zet dit voorjaar nog steeds door. Buckle boots zijn laarsjes met een opvallende vorm studs, afgemaakt met riempjes op de wreef. Ga jij voor zwarte of rode?

Metallic

Je ziet deze trend in zowel laarsjes, als sneakers terug komen. Ook dit is een gewaagde trend, waarbij je je hele outfit moet aanpassen aan de schoen. Ik vind zelf persoonlijke deze zilveren sneaker erg tof!

schoenentrends

Velvet/fluweel

Deze trend zag je in het najaar vooral in kleding, maar in het voorjaar is deze trend ook onmisbaar in je schoenen. Sneakers of laarsjes, allebei zijn ze te verkrijgen met fluweel. Zelf vindt ik deze roze enkellaarsjes echt geweldig. Perfect bij een destroyed jeans en een basic blouse.

Welke schoenentrends spreken jou het meest aan?

Handtekening Jamey