Mascara, ik denk dat dit een onderdeel is van de dagelijkse routine bij bijna iedere vrouw. Bij mij in ieder geval wel! Ik voel mij altijd een stuk frisser met mascara op. Maar hoe kies je de perfecte mascara? In dit blog delen wij onze beste tips met je, lees je mee?

Gewone vs waterproof mascara

Waterproof, de naam zegt het al, deze mascara kan tegen water en loopt niet uit. Zelf gebruik ik waterproof mascara op vakantie en tijdens warme dagen, zo lekt mijn mascara niet uit. Waterproof mascara kan ook ideaal zijn wanneer je snel last hebt van traanogen, vaak op de fiets zit of regelmatig gaat sporten. Zo kun je toch mascara opdoen, zonder dat je meteen pandaogen hebt! Nadeel is wel dat waterproof over het algemeen sneller je wimpers uitdroogt. Daarnaast is deze ook lastiger om te verwijderen. Handig om in je achterhoofd te houden!

mascara kiezen

Siliconen vs haartjes borstel

Mascara borstels bestaan uit siliconen of haartjes. Over het algemeen zorgt een borstel met haartjes voor veel volume. Deze geeft veel mascara af op de wimpers, waardoor ze een volle make-up look creëren. Een siliconen borstel zorgt meer voor een natuurlijke look. Je wimpers worden gescheiden en mooi gekruld, maar er wordt wel minder mascara afgegeven. Hierdoor is de make-up look minder vol, maar wel natuurlijk.

Gebruik een primer

Om ervoor te zorgen dat je mascara de hele dag mooi blijft zitten, kun je voordat je normale mascara opdoet, een primer gebruiken. Zelf ben ik hier echt een voorstander van! Een primer geeft je wimpers extra volume en lengte, ook zorgt een primer ervoor dat de mascara langer hecht. Ideaal om een hele dag een mooie look te behouden!

mascara kiezen 2

Tips bij het kiezen van de perfecte mascara

Ben je toe aan een nieuwe mascara? Neem deze dan tips dan mee in je zoektocht:
– Ga je voor waterproof of normaal? Of wellicht schaf je wel beide aan, zodat je ze kunt afwisselen, gebaseerd op de gelegenheid. Let wel op: een mascara gaat gemiddeld 3 maanden mee. Schaf daarna een nieuwe aan.
– Wat voor borsteltje kies je? Wil je altijd een volumineuze look, ga dan voor haartjes. Liever neutraal? Kies dan een siliconen borsteltje.
– Probeer uit! Dat is en blijft toch de beste manier om jouw favoriete mascara te ontdekken. Probeer een aantal verschillende mascara’s en/of borsteltjes, zo ontdek jij vanzelf jouw favoriet.

En een kleine tip: van 20 t/m 26 juli houd Notino weer Summer Black Friday. Daarbij krijg je de hele week 20% korting op diverse geselecteerde merken als NYX, Yves Saint Laurent en Lancome.

Wat is jouw favoriete mascara?

De perfecte mascara kies je zo!