Thuiswerken met een peuter

Thuiswerken klinkt hemels! Je eigen planning, je eigen routines, geen gezeur van collega’s. Maar wanneer er een peuter rond rent in huis zijn er toch wat nadelen van het thuiswerken die niet iedereen kent.

Er zijn een hele hoop dingen waardoor ik iedere dag weer in mijn handjes knijp dat ik van mijn hobby en passie mijn beroep heb kunnen maken. Ik kan iedere dag lekker genieten van mijn kleine meisje en kan haar echt zien opgroeien. Toch zitten er ook nadelen aan het thuiswerken. Zeker met een peutertje in huis.

Je moet altijd paraat staan

Ook wanneer je echt die ene deadline moet halen. Het is de realiteit. Ook als blogger werk je met deadlines. De klant wil graag een artikel op een bepaalde dag online, of je hebt beloofd nog even die foto’s voor het weekend te maken. Het kan ook maar zo zijn dat er in eens een spoed opdracht binnen komt. En dan moet je toch snel kunnen schakelen. Maar wanneer Noé bijvoorbeeld een slechte dag heeft kan het maar zo zijn dat ik continue met een hangerig meisje op schoot zit. Dat is dan best lastig.

Probeer maar eens foto’s te maken met die grijpgrage handjes in de buurt

Ja, dat is echt lastig af en toe. Wanneer ik productfoto’s wil maken moet ik hoog werken, maar dat is niet altijd even handig wanneer ik bijvoorbeeld flatlays wil fotograferen. Dan werk ik liever op de grond met daglicht. Ik ben daardoor dus gebonden aan Noé haar slaaptijden. Dan hoef ik me geen zorgen te maken over haar grijpgrage handjes die continue alles verplaatsen.

Telefoontjes met klanten

Soms heb ik een telefonisch overleg met klanten. Ook dit moet gepland worden om Noé heen. Het vervelende is dat ze mijn telefoon associeert met opa. Telefoon in de hand betekend opa bellen. En dat mag de persoon aan de andere kant van de lijn dan ook zeker horen. OOOOPPAAAAA!!

Werk en privé gescheiden houden?

Een van de grootste nadelen van het thuiswerken. Werk en privé gescheiden houden zit er helaas niet altijd in. Zoals jullie weten probeer ik jullie zo veel mogelijk te betrekken bij mijn levensstijl. Dat betekent dat wanneer er iets leuks gebeurt, of juist iets vervelends ik gelijk de neiging heb om dat vast te leggen op beeld. Dat is natuurlijk wel iets van deze generatie, maar dat maakt het scheiden van privé en zakelijk soms best lastig.

De vooroordelen vliegen je om de oren

Jij werkt thuis? Ooooh jullie hebben dus heel Netflix al leeg gekeken. Of “nou dat is lekker! Alleen maar werken als je zin hebt en lekker elke dag naar de dierentuin kunnen met je kindje, wat een luizenleven!”. Deze vooroordelen zijn soms zo vermoeiend. Mensen denken vaak dat alles je maar komt aanvliegen wanneer je thuiswerkt. Nou, laat ik je uit die illusie helpen. Dat werkt zo dus niet! Was het allemaal maar zo makkelijk. Ook ik moet gewoon contacten onderhouden met klanten en acquisitie plegen. Helaas komt niet alles maar zomaar aanwaaien en moet ik ook hard mijn best doen om opdrachten/klanten binnen te halen.

Thuiswerken is niet altijd even makkelijk. En zeker niet met een peuter in huis. Maar wanneer ik de nadelen van het thuiswerken met een peuter afweeg tegen de pluspunten geniet ik er toch wel weer extra veel van hoor. Er zitten namelijk ook een hele hoop voordelen aan.

Werk jij ook van uit huis? En herken je je in deze punten?