Tegenwoordig is de minimalistische keuken helemaal in. Denk aan een strak design dat zo uit MasterChef lijkt te zijn gekomen. Ik vertel je er wat meer over. Lees je mee?

De minimalistische keukens hebben zoals de naam al aangeeft geen versiersels en alles is zo veel mogelijk één materiaal. Dit geeft rust in de keuken. Maar is deze keuken ook bereikbaar als je een wat kleiner budget hebt? Ja zeker. Ook de goedkope aanbieders van keukens hebben genoeg aanbod wanneer het om deze trend gaat. Of bekijk eens de aanbiedingen.

Minimalistische keuken voor 1500 euro

Als je op de centjes moet letten en je houdt van minimalistisch design in jouw keuken dan heb je geluk, want een gloednieuwe keuken zonder gekke fratsen maar wel met een gelikt design heb je al voor onder de 1500 euro. Vaak is dit wit en mat of met glans. Je hebt dan nog wel handgrepen van aluminium. De keukenkastjes zijn van kunststof zoals ABS en de spoelbak en kraan van RVS en chroom. Qua uitstraling ziet de keuken er luxe uit.

Keuken installatie

Wil jij zo goedkoop mogelijk een minimalistische keuken kopen, laat deze dan niet kant en klaar installeren. Op die manier bespaar je geld. Vraag eerder om je heen wie het leuk vindt om jou te helpen bij het installeren van de keuken. Als je een keuken koopt zonder apparatuur dan kun je ook zelf apart te apparaten kiezen waarvan je weer de goedkope versies of aanbiedingen kunt nemen. Wil je er gewoon snel vanaf zijn en zo snel mogelijk van jouw nieuwe keuken kunnen genieten, dan is laten installeren wel handig.

Keuken veilingen

Je kunt natuurlijk ook een minimalistische keuken op een tweedehands site als Marktplaats kopen, of bij een executieveiling. Dan is het design weliswaar niet altijd het nieuwste van het nieuwste, maar je hebt dan wel extra goedkoop jouw keuken. Soms kun je de tweedehands keuken zelfs gratis komen ophalen als je eigen vervoer regelt. Ook op de goedkope minimalistische keukens heb je vaak een paar jaar garantie. Dat scheelt weer. Tweedehands zit de garantie er dan ook vaak bij. Heb jij een minimalistische keuken gescoord? Gefeliciteerd, ga dan snel aan de slag met inrichten. Een magneetrek staat bijvoorbeeld erg stijlvol.

Een nieuwe keuken is natuurlijk echt heel leuk. Maar veel nieuwe apparaten in de keuken kunnen ook zorgen voor hogere maandlasten. Het kan dan ook lonen om op zoek te gaan naar een energie aanbieding. Vaak zie je dat energie vergelijken echt een hoop geld kan besparen. Dit kan je dan mooi weer steken in je nieuwe keuken!