Mandala handdoek

Je ziet ze tegenwoordig op social media voorbij komen, de ronde mandala handdoek! Een echte rage kun je wel zeggen. Maar is dat ook terecht?

De handdoeken zijn niet meer weg te denken van het strand. Ik hoorde al van kennissen dat ook in Spanje iedereen op een ronde handdoek op het strand ligt te zonnen. Van mijn favoriete webshop BB Cosmetics kreeg ik de handdoek opgestuurd om te proberen.

zwart-wit en blauw-wit

Ronde mandala handdoek

De trendy mandala handdoeken zijn overgewaaid vanuit Australië. Daar zijn deze al een poosje dé zomertrend van het jaar. Maar ook hier zijn wij nu fan van de handdoeken. Ze zijn niet alleen heel handig voor op het strand, maar je kunt ze ook heen leuk gebruiken als picknickkleed of zelfs als bedsprij.

IMG_6064

Of de mandala handdoek nou praktisch is weet ik nog zo net niet. Als wij naar het strand gaan is dit vaak met meerdere mensen. We leggen dan altijd gezellig alle handdoeken tegen elkaar zodat je lekker met z’n alle kunt kletsen en dicht bij elkaar ligt. Met een ronde handdoek is dit toch wat lastiger. Zeker gezien hij 1,5 meter breed is. Als je alleen gaat of met een vriendin is het wel een leuke handdoek. Maar ga je met een groepje? Dan zou ik het niet zo snel doen.

Mandala handdoek

The Aztec

De handdoek die ik heb ontvangen van BB Cosmetics heet The Aztec. De mandala handdoek is zwart wit en heeft een diameter van 1,50 meter. Best groot dus! De handdoek is gemaakt van 100% polyester en kan gewassen worden op 30 graden. Een Mandala handdoek is niet heel goedkoop vind ik zelf, maar goed als je bij een strandtentje een handdoek moet kopen ben je ook niet veel goedkoper uit. Ze kosten namelijk €39,95 en zijn te koop bij BB Cosmetics.

Update: Helaas bestaat de shop BB Cosmetics niet meer, maar de toffe ronde handdoeken zijn ook te koop bij Bol.com!

Wil jij deze zomer er ook trendy bij liggen op het strand? Neem dan zeker een Mandala handdoek mee naar het strand!

Handtekening Jamey