In Duitsland zijn er zó veel leuke dingen te doen, dat ik hier graag een artikel over schrijf om dit met jullie te delen. In dit artikel lees je mijn persoonlijke favoriete uitstapjes in Duitsland. Voor zowel gezinnen, als stellen. Lees je mee?

Kerstmarkt

Het is nu nog wat vroeg, maar wat is er leuker om te bezoeken in Duitsland dan de verschillende kerstmarkten? Zelf ben ik al wel eens in Düsseldorf geweest, maar ik zou ook graag naar die in Essen en Oberhausen gaan. De kerstmarkten zijn prima met de auto te bereiken, de meeste steden zijn vanaf Nederland maar 1 tot 2 uur reizen!

Movie Park Germany

Voor de waaghalzen onder ons is Movie Park Germany ook een echte aanrader om te bezoeken. Een pretpark wat gebaseerd is op films en tv-programma’s, voor zowel kinderen als volwassenen. Ik heb hem al wel eens bezocht met vrienden, maar het lijkt mij ook erg leuk om straks heen te gaan als Noé wat ouder is!

CentrO Oberhausen

Shoppen, dat is wat wij vrouwen het liefste doen toch? Geloof mij, dan moet je zeker eens CentrO in Oberhausen bezoeken! Een prachtig winkelcentrum met ontzettend veel verschillende winkels. Grote ketens, maar ook kleine winkeltjes. Genoeg om te zien dus. Ook is CentrO tijdens kerst ontzettend leuk om te bezoeken. Een goed excuus om heen te gaan wanneer je toch die kerstmarkt bezoekt.

Met de auto naar Duitsland

Wanneer je met de auto een uitstapje maakt naar Duitsland, moet je er rekening mee houden dat in bijna iedere stad een milieusticker verplicht is. Heb je geen milieusticker, dan riskeer je een boete. Gelukkig kun je een milieusticker gemakkelijk online bestellen bij www.duitsemilieusticker.nl. Een milieusticker koop je op kenteken en blijft altijd geldig. Je hoeft hem dus maar een keer op deze website aan te schaffen en hoeft er daarna niet meer aan te denken, erg fijn!

Wat is jouw favoriete uitje in Duitsland?

Uitstapjes in Duitsland