speeltjes

We hebben zo een lekkere zomer dat ook jij vast veel in het zwembadje buiten zit met de kleine. Nou is het badderen op zich al hartstikke leuk, maar met speeltjes wordt het nog leuker!

De watermolen

Hier kunnen de kleintjes echt uren plezier mee hebben. Met een gietertje gooien ze er water overheen, en gaat het draaien. Een hele goede om actie reactie te laten zien. Voor kleintjes erg fascinerend. Het gietertje zelf is ook al leuk, lekker mama nat maken of de plantjes water geven!

Plastic boekjes

Er zijn heel veel plastic boekjes te krijgen waarmee je in het water kunt. Vaak maken ze ook geluid en veranderen ze van kleur in aanraking met het water. Noé is hier ook echt gek op! Het is vrij simpel speelgoed, maar o wat maak je ze er blij mee!

De splashbal

Dit zijn speciale water ballen. Leuk om mee over te gooien want ze stuiteren op het water. Een beetje dat effect als je een steentje over het water gooit.

Water/zand tafel

Deze mag natuurlijk niet ontbreken. Lekker kliederen met water en zand vindt elk kind leuk. Je kunt meedoen door samen taartjes te bakken bijvoorbeeld!

Luchtbed

Heb je die leuke eenhoorns al gezien? Gegarandeerd uren waterpret! Dit is ook leuk in de zee. Vaak is de zee de eerste keer best nog spannend, en zo kun je ze rustig laten wennen. Jij kunt lekker zwemmen en ze zo een beetje vooruit duwen.

Swimtrainer

Zijn ze nog te klein om echt te spelen in het water dan is een swimtrainer ideaal. Dat is een zwemband met bandjes en een steuntje voor in de rug. Ze kunnen dan een soort van blijven hangen. Jij kunt ze dan een heen en weer drijven. Super om te wennen aan water. Met de beentjes kunnen ze lekker trappelen in het water, zonder meteen te zinken.

Nog een kleine tip van flip, neem een lekkere badcape / badponcho mee. Een maal uit het water kan het best afkoelen. En met een handige poncho als die van KipKep warm je gelijk op terwijl je de kleine ook makkelijk afdroogt. Een pluspunt, het droogt ook snel want deze zijn van hydrofiel gemaakt!

Het spreekt voor zich natuurlijk dat als je met een kind zonder diploma bij water speelt, dat je goed oplet. Een kleintje kan nog verdrinken in een plas water, en dat kan heel snel gaan! Nog opzoek voor wat leuk waterspeelgoed? Kijk dan ook eens bij Lobbes.

Waar speelt jouw kindje mee in het water?