De eerste stapjes van je kind, je kent ze vast nog wel. Dat was meteen het moment dat je niets meer op tafel kon laten liggen, dat je in een winkelcentrum als een havik op moest letten, en dat je de cavia van het grote broertje niet meer zonder levensgevaar rond kon laten lopen.

Het was ook meteen het startsein voor het shoppen van kinderschoenen. Kindervoeten zijn misschien wel het meest actief in de ontwikkeling van een kinderlichaam. En dat is niet zo gek, ze worden ook het meest gebruikt. Van maat mini voor je peuter, tot maat Titanic voor je puber, hoe kies je de juiste maat voor kinderschoenen?

De juiste maat voor kinderschoenen, heel belangrijk!De juiste maat voor kinderschoenen, heel belangrijk!

De juiste pasvorm voor die zweetkakkertjes

Het belangrijkste van een goede kinderschoen is natuurlijk de pasvorm. Dus als je schoenen gaat kopen voor jouw gelaarsde katje of die vrolijke Assepoester dan is het raadzaam om ze mee te nemen naar de schoenenwinkel, (dan kunnen ze meteen laten zien hoe hard ze ermee kunnen rennen).

Te kleine schoenen kunnen op invloed zijn van de ontwikkeling van de voet, buiten dat om is het ook zielig want het zal ook flink pijn doen bij het lopen. Voel bij de neus van de schoen hoeveel ruimte je tussen de zool en de grote teen in kunt drukken, de dikte van je duim is een prima afstand. Te grote schoenen zorgt voor clownachtige valpartijen. Misschien leuk voor in een circus, maar zeker niet voor op straat.

De juiste maat voor kinderschoenen, heel belangrijk!De juiste maat voor kinderschoenen, heel belangrijk!

De 4 fases van bunnies

Goede schoentjes hebben een stevige maar buigzame zool. Kindervoeten moeten zich goed kunnen bewegen om te ontwikkelen. Een goed voorbeeld van de juiste schoen kan je vinden op de site van Bunnies. Dit merk heeft de ontwikkeling van de schoen aangepast op die van een kindervoetje. Zo weet je dat je altijd de goede schoen voor de juiste leeftijd weet te vinden. Kinderfavorites.com liet haar schoentjes voor Liam laatst ook zien! Echt heel erg schattig!

De juiste maat voor kinderschoenen, heel belangrijk! 2De juiste maat voor kinderschoenen, heel belangrijk!

Voetjes opmeten

Zoals je misschien al weet groeien kindervoetjes nog sneller dan het onkruid in je tuin. Dus is het raadzaam om ze regelmatig te meten zodat je zeker weet dat je kind niet op te kleine schoenen loopt. Er zijn online zat manieren te vinden om de maat te bepalen, of je gaat simpelweg naar een schoenenwinkel of een schoenmaker. Een vrolijke spring in ’t veld verdient een paar goede schoenen, dus waar wacht je op en shop!

Laatste update: 16/01/2020