‘Every woman should have a great red lipstick’. Zo’n rode lip geeft je zelfvertrouwen een enorme boost en dat spat ervan af! In dit artikel ontdek je de geheimen achter de perfecte rode lipstick.

Zo vind je de juiste tint

Een rode lipstick is een ware eyecatcher in je gezicht, mits je de juiste tint draagt. Het geheim van de perfecte rode lippenstift schuilt zich in de seizoenstypes. Op basis van je huid- en haar wordt het seizoenstype bepaald, dit type leidt je naar de juiste kleur rood. Herfst- en lentetypes hebben een warme ondertoon in hun huid en kunnen daarom het beste kiezen voor een rode lipstick met een oranje of bruine ondertoon. Als zomer- of wintertype met een koele ondertoon ga je voor een helderrode kleur met een rozige of blauwe ondertoon.

Rode Lipstick 1

Hollywood smile 

Stiekem zouden we allemaal wel gezegend willen zijn met een perfecte Hollywood smile, helaas is dit niet het geval. Maar geen getreur, met dit make-up geheimpje stralen je tanden als nooit tevoren.  Een rode lippenstift met een blauwe ondertoon is je redder in nood, deze tint laat je tanden er daadwerkelijk witter uitzien. ‘Something to smile about!’. De rode lippenstift kan ook de boosdoener worden wanneer je van nature wat gelige tanden hebt, vermijd daarom kleuren met een gele of oranje ondertoon.

Rode lipstick 2

Lippen à la Kylie Jenner

Wat velen waarschijnlijk nog niet weten is dat de rode lippenstift de vorm van je lippen beïnvloedt. De rode kleur trekt alle aandacht onmiddellijk naar je lippen wat goed of slecht uit kan pakken. Met de volgende trucjes zorg je ervoor dat je lippen op de juiste plekken worden uitgelicht. Droom jij altijd al van een paar voluptueuze lippen à la Kylie Jenner? Dan hebben we goed nieuws voor je: met behulp van de juiste kleur lijken je lippen een stuk groter en voller. Een subtiele koraalrode of zachtroze tint maakt al een wereld van verschil. Als finishing touch breng je een laagje gloss aan met als resultaat: lippen waar je u tegen zegt! Heb je van nature al volle lippen? Dan kun je deze extra aanzetten met een diepdonkerrode lipstick.

Ben jij nieuwsgierig geworden hoe die rode tint nu daadwerkelijk zou staan? De app ‘MakeUpGenius’ geeft je de mogelijkheid om make-upproducten in real-time te testen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van face mapping waardoor het beeld mee beweegt wanneer je lacht, ideaal om je Hollywood smile te checken! Tijdens een vrije dag is niks zo relaxed als hangen op bed en make-upjes uitproberen. Ken je dat moment waarop je al liggend naar je mobiel kijkt en hij plotseling op je hoofd valt? Om dit soort stuntelacties en bloopers te voorkomen, maak je gebruik van hoesjes met ingebouwde standaard. Je kunt ook de grip op je telefoon vergroten met behulp van een Rugged 7 Plus case. Zo lig jij perfect klaar voor de camera, uittesten maar!

shutterstock_192261503

How-to: rode lipstick aanbrengen

Wanneer je dan eindelijk dé perfecte rode lipstick gevonden hebt, ben je nog maar één stap verwijderd van de sexy make-uplook. Het aanbrengen van een rode lipstick vraagt namelijk nogal wat precisie. Voordat je de lippenstift aanbrengt, is het belangrijk dat je lippen gehydrateerd en gescrubd zijn. Vervolgens zet je je lipcontouren aan met een lipliner en veeg je deze met je vinger naar het midden, dit voorkomt dat de rode kleur uitloopt. Breng nu de lipstick aan en dep je lippen voorzichtig af met een tissue. Geen man die jou meer kan weerstaan!

Heb jij na een halve dag toch al last van een clownsmondje? Dan zijn jouw laptop en YouTube je grootste vriend. Zet de ‘How-to: lipstick aanbrengen tutorial’ op en breng de lippenstift stapsgewijs aan. Maar wees niet te enthousiast en houd je dekbed en je MacBook Pro Retina 15 inch hoes lippenstiftvrij.

Welke geheimen achter rode lipstick ken jij?

Handtekening Jamey

Foto’s zijn van Shutterstock