de glazen babyfles veraf

Ben je een nieuwe moeder en heb je geen idee wat voor fles te gebruiken? Zelf heb ik al behoorlijk wat onderzoek gedaan en daarom vertel ik je er meer over en vind je gelijk alles over mijn favoriete glazen babyfles in dit artikel.

Waarom de glazen fles?

Met al de zorgen die er zijn om de chemicaliën in plastic, heeft glas echt weer een comeback gemaakt. Zelfs dus in de babywereld. Steeds meer moeders gebruiken de glazen babyfles. In Azië is het zelfs een mega rage op dit moment!

glazen difrax wide S fles

de glazen babyfles staand

De meeste bedrijven werken hard om de flessen BPA-vrij te maken, maar hoe zeker kun je daarvan zijn? Bij glas dus wel, dat is 100% BPA vrij. Nog een voordeel van glas is dat het veel duurzamer is. Je hoeft dus minder vaak een nieuwe fles te kopen.

De glazen fles is makkelijker en beter schoon te maken. Er blijven geen restjes achter, en hij kan veilig in de vaatwasser. Bij plastic blijft er toch nog vaak een geurtje achter, en dat is bij glazen flessen dus niet. En het zal vast wel eens bij menig moeder gebeurt zijn, verkleurde flessen omdat er per ongeluk ook nog iets van een bord met spaghetti saus in de vaatwasser stond, nou daar hoef je dus ook niet bang voor te zijn!

de glazen babyfles

TIP! Zo maak je je fles goed schoon!

YouTube video

de glazen difrax fles closeup

De Difrax Glazen Anti-Colic S-fles

De Difrax Anti-Colic S-fles was voor mij meteen de beste babyfles. De fles is anti-colic. Dit houd in dat de baby 100% melk krijgt en 0% lucht. Minder kans op krampjes dus. Je kunt er vacuümvrij mee voeden en je hebt een optimaal behoud van alle vitamines. De flessenspeen heeft extra grip door de soft coating. De glazen fles is gemaakt van duurzaam borosilicaatglas. Met andere woorden: hij valt niet in 1000 stukjes en kan een stootje hebben.

de glazen babyfles 2

Wij zijn fan van de S-fles

Vanaf de geboorte van Noé gebruiken wij de Difrax S-fles. Noé heeft hier nooit over geklaagd en wij dus ook niet. Wat ik vooral ook erg fijn vind aan deze flessen zijn de maten. Je hebt ze in het klein, de gewone variant maar ook de wide fles. Zelf hebben wij alleen de eerste twee gebruikt. De kleintjes toen ze nog heel klein was, en op een gegeven moment zijn we over gegaan naar de normale maat. Deze gebruiken we nu nog steeds.

Maar ook wij willen wat duurzamer gaan leven. Wanneer de baby geboren is zullen wij daarom ook gaan overstappen naar de nieuwe glazen anti-coli S-flessen. Bij Noé leek ons dit niet zo slim omdat ze regelmatig met haar flessen gooit (dat klinkt heftig, maar ze gooit ze vooral zelf in de gootsteen om mij zo te helpen).

Welke babyfles gebruik jij?

De comeback van de glazen babyfles