Misschien dat wij ooit nog gaan trouwen, maar voor nu vind ik het superleuk om anderen te volgen die gaan trouwen. En dan vooral: om de clichés te volgen van het trouwen. In dit artikel deel ik de leukste clichés met je en ik ben benieuwd of jullie het herkennen van jullie eigen huwelijk!

Stress, stress en nog meer stress!

Het bekende cliché van trouwen is toch wel dat het erg stressvol is. Je wil graag alles zelf doen en vind het lastig om dingen uit handen te geven. Toch kan het fijn zijn om een weddingplanner om hulp te vragen wanneer je echt te veel stress krijgt, dat is natuurlijk niet de bedoeling! Ook kun je een ceremoniemeester vragen, die kan jullie op de dag zelf en daarvoor helpen waar jullie dat nodig hebben. Dat scheelt voor jullie weer wat stress!

En wat dacht ja van de outfits, dresscode en ga zo maar door! Gelukkig is het voor de bruid niet heel moeilijk, maar voor de mannen is het toch wat lastiger. Kies je bijvoorbeeld voor de trouwpakken van Honeymoonshop.nl of ga je voor iets anders? En je gasten? Zitten die verplicht aan een dresscode vast? Allemaal dingen om over na te denken.

https://nl.pinterest.com/pin/314055774005468953/

https://nl.pinterest.com/pin/401805597989404030/

De gastenlijst + tafelindeling

Ook zo’n stressgevoelig puntje is de gastenlijst. Welke oom en tante wel, welke neef en nicht niet? Het blijft lastig! Ik zou beginnen met het opschrijven van de mensen die jullie er de hele dag bij willen hebben. Zo heb je al een bepaald aantal en kun je samen bepalen of hier nog meer mensen bij kunnen, of dat je de rest dan toch alleen uitnodigt voor het feest of de receptie. Daarnaast wil je wellicht werken met een tafelindeling tijdens het diner. Kijk dan naar familie- en vriendengroepen en plaats deze zo veel mogelijk bij elkaar. Heb je mensen die alleen komen, of die niet veel mensen kennen? Houd hier dan uiteraard ook rekening mee!

De trouwkaarten

Trouwkaarten ontwerpen is ook een dingetje. Welke kleuren ga je gebruiken, maak je twee verschillende kaarten (ceremonie en feest) en wanneer ga je ze versturen? Ik zou je van tevoren goed verdiepen in de verschillende aanbieders van bijzondere trouwkaarten en maak een inspiratiebord op Pinterest met mooie ontwerpen. Je kunt natuurlijk ook altijd iemand om hulp vragen tijdens het ontwerpen van de kaart wanneer je dit zelf lastig vindt. Zelf vind ik moderne trouwkaarten erg mooi!

Heb jij veel om hulp gevraagd tijdens je huwelijk? En had jij een weddingplanner of ceremoniemeester?

 trouwen pin