Als nieuwe moeder komt er ontzettend veel op je af. Je hebt een baby waar je opeens fulltime voor moet zorgen, een huishouden die je moet bijhouden. En daarnaast misschien ook nog eens een werkgever die je tevreden moet houden. Dat is zeker niet niks. Daarom is het verstandig om te grijpen naar elke mogelijkheid waarop jij je leven gemakkelijk én leuker kunt maken. Er bestaan veel apps die je leven als nieuwe moeder een stuk gemakkelijker kunnen maken. Wij geven je de beste apps op een rijtje.

De EHBO app

Ken jij de EHBO app van het Rode Kruis al? Zo niet, dan is het echt tijd om deze te downloaden. Een ongelukje is zo gebeurd, en dan is het fijn om te weten wat je moet doen. Deze reddende informatie is belangrijk om goed om te gaan met bijvoorbeeld een kneuzing of een hoofdwond. De app is te verkrijgen voor iPhone en Android.

App Oei ik groei!

Tijdens mijn zwangerschap vond ik het geweldig om op deze manier de groei van mijn baby te volgen. In de app kun je zien hoe de mentale ontwikkeling van je baby ongeveer verloopt.  

Pregnant and FIT!

Als je zwanger bent, wil je graag nog wel fit blijven. Als je zwanger bent, is je lichaam niet in staat om zomaar elke oefening uit te voeren. In deze app kun je op een verantwoorde manier aan de slag met allerlei leuke oefeningen. De app is namelijk gemaakt door een fitness- en gezondheidsspecialist. Als je last hebt van bepaalde zwangerschapskwalen is het wel verstandig om eerst even groen licht te vragen bij je verloskundige.

White noise baby app

De white noise baby app is ideaal voor nieuwe papa’s en mama’s die niet weten wat ze moeten met een huilende baby. In deze app kun je allemaal fragmenten vinden die ervoor zorgen dat je baby zich heerlijk kan ontspannen en op deze manier ook in slaap valt. Voorbeelden van geluiden zijn bijvoorbeeld:

  • Geluiden die de baby veel in de baarmoeder heeft gehoord (ruisgeluiden)
  • Zee geluiden
  • Stromend water geluiden

Ik kende deze app nog niet toen ik net bevallen was, maar inmiddels hebben we hem al heel vaak gebruikt. Ik merkte namelijk op een gegeven moment dat mijn dochter vrijwel direct in slaap viel als ik de stofzuiger aandeed of wanneer we de auto in stapte. Op YouTube vond ik op een gegeven moment allemaal stofzuigerfragmenten die speciaal bedoeld waren om je baby aan het slapen te krijgen.

Wat natuurlijk ook erg belangrijk is naast deze apps is een goede camera. Je wilt natuurlijk alles vastleggen, tenminste dat heb ik wel nu als kersverse moeder. Ik kan je zeker de Samsung Galaxy S9 plus aanbevelen, onder andere verkrijgbaar via Mobiel.nl. Tip: Mocht je niet gelijk dure maandlasten willen, kijk dan voor een Sim-Only abbonement. Een mooi fijn groot scherm, makkelijk te bedienen en ook nog eens een mega goede camera. Echt een must voor alle kersverse ouders!

Zoals je ziet zijn er genoeg apps die handig kunnen zijn als kersverse moeder of vader. Welke apps gebruik jij die je kunnen helpen bij het ouderschap?

Handtekening Jamey