Het is alweer een paar jaar geleden dat ik met mijn zwangere buik druk in de weer was met het inrichten van de babykamer. En wat vond ik dat leuk! Alleen dáárom al zou ik wel een heel elftal aan kinderen willen. Maar ja, ik houd niet van voetbal dus heb ik het maar bij twee exemplaren gelaten.
Tegenwoordig zijn er toch zulke leuke meubels voor de babykamer te koop als je het vergelijkt met een paar jaar geleden. Heb jij ze ook al gezien? Tjonge jonge jonge… ik keek echt mijn ogen uit laatst; toen ik de huidige trends in babykamers in mijn favoriete woonwinkel te Amersfoort zag! De stijlen van de woonkamers zie je terug in de babykamers van nu en dat is zo gaaf! Nou maak dan maar eens een keuze; ik ben een Weegschaal dus dan weet je het wel.

Waar ik ontzettend blij van word, is de beste trend ever; dat er heel veel natuurlijke materialen gebruikt worden. Weg met al dat milieu onvriendelijke plastic en de schreeuwende primaire kleuren! Nee, mooie basic meubeltjes van hout in natuurlijke en zachte tinten. Daar wordt iedereen toch gelukkig van?

Zoals ik net al vertelde zie je de stijlen in de babykamer doorgetrokken uit de woonkamer. De volgende trends heb ik gespot: de Bohemian stijl (i love Ibiza!) de Scandinavische stijl (zalig sereen) en de Botanische stijl (rustgevend groen). Zo leuk een behangetje met cactussen of ander mooi natuurlijk groen. Zelfs de planten ontbreken niet in deze kamer.

Wat alle kamers met elkaar gemeen hebben, is dat ze duurzaam zijn. Een baby blijft uiteraard geen baby. Hij groeit zo hard dat hij met een kleine twee jaar al uit zijn ledikantje is. Ik vind het zelf eerlijk gezegd ook verre van schattig hoor, een peuter in een ledikant. Het is net of er een reuzenkind in dat poezelige bedje ligt haha.

Nu is het op dit moment zo, dat je met een paar simpele aanpassingen de babykamer omtovert tot een peuterkamer. Hoe fijn?! Nog een paar jaar verder en hup, het is een geweldige kamer voor je schoolgaande kleuter. Want neem van mij aan; het gaat snel hoor! En wie heeft er nou zin of tijd om om de paar jaar de boel op zijn kop te zetten, omdat je kindje uit zijn of haar kamer is gegroeid. Die tijd kunnen we wel leuker besteden toch?

Even kort samengevat de huidige trends in de babykamers anno nu:

•Bohemian (Ibiza) stijl; proef de vakantiesfeer
•Scandinavische stijl; straalt rust uit
•Botanische stijl; sfeervol met groene accenten.

Gebruik “natuurlijke” materialen zoals (onbehandeld) hout en rotan. De stoffen die gebruikt worden bestaan uit wol, mooi geweven katoen of linnen en de vloer is warm in hout, marmoleum of kurk.

Je bent nu helemaal op de hoogte van de trends op het gebied van “de babykamer”. Dus waar wacht je nog op? Spring in die auto! O nee; waggel naar de auto, laat je er in vallen en ga los in je favoriete winkel voor al je babykamer spullen. Of… nestel je op de bank met een lekkere kop thee en bestel online bij LionsHome.