De absolute essentials voor elk festivals

De belangrijkste tip voor elk festival: neem alleen mee wat je echt nodig hebt. Alle spullen die je meeneemt en uiteindelijk niet gebruikt kun je alleen maar kwijtraken. Daarbij zijn de kluisjes op festivals meestal niet te groot en alle extra zooi zit in je zakken of tas alleen maar in de weg. Festival preken niet voor niets ‘Leave no trace’, denk dus goed na over wat je wel of niet meeneemt naar je volgende festival.

Telefoon & powerbank

Ja hé hé, natuurlijk neem je je telefoon mee, tegenwoordig kunnen we toch niet meer zonder? Toch vonden we het belangrijk om hem even te benoemen, want je mag je telefoon zeker niet vergeten. Hoe deel je anders via Instagram op welk festival je bent. Daarbij is je telefoon je beste vriend als je op de terugweg in het OV wakker moet blijven. Vergeet vooral niet wat films en muziek te downloaden. Mocht dit niet werken dan zijn er altijd nog andere vormen van vermaak zoals blackjack spelen of een quizapp waarmee je live tegen spelers van over de hele wereld speelt. Laat je power bank en oplaadsnoer ook zeker niet thuis, want de kans is groot dat je batterij het niet tot het einde van de dag haalt.

Portemonnee

Nog zo eentje waar je waarschijnlijk niet aan hoefden te herinneren, maar we doen het toch. Op de meeste festivals binnen Nederland kun je met de PIN betalen, maar het is altijd handig om van tevoren te checken of je betaalpas voldoende is. Een beetje cash mee is altijd een goed idee, want je weet nooit wanneer je het nodig hebt. Laat voor de rest alle overbodige pasjes en muntgeld thuis, want die kun je alleen maar kwijtraken.

Desinfecterende handgel en doekjes

Schoon blijven op een festival is nogal een uitdaging. Een van de dingen die vrijwel altijd van pas komt is een flesje met desinfecterende handgel. Bij de toiletten is in een hoop gevallen geen zeep aanwezig en het is nou eenmaal makkelijker om gel mee te nemen dan een stuk handzeep. Desinfecterende doekjes zijn ook een goede optie. Hier kun je ook andere zaken mee schoonmaken zoals de wc-bril. Deze doekjes zijn vaak verkrijgbaar in een extra kleine reisverpakking.

Zonnebrand

Er is niets zo lekker als de zon in het gezicht terwijl je op de muziek van je favoriete artiest luistert. Helaas is zonnen niet zonder risico’s en hoop jongere mensen vergeten hoe schadelijk UV-straling kan zijn. Zorg er altijd voor dat je je ‘s ochtends goed insmeert. Neem daarbij zonnebrand mee zodat je je elke 2 uur kunt bijsmeren. Een petje of een hoedje om je hoofd te beschermen tegen een zonnesteek is bij extreme temperaturen ook geen slecht idee.

Oordopjes

Nog zo iets waar we naarmate we ouder worden steeds meer het nut van zien. Hoewel het heerlijk is om vlakbij de speakers te staan is het voor je oren een nachtmerrie. Bescherm je gehoor en zorg dat je altijd een paar oordopjes bij je hebt bij elk feestje. Zo kun je tot op je oude dag van muziek genieten.

Zonnebril

We sluiten het lijstje af met de zonnebril, een geliefde accessoire op elk festival. De zonnebril zorgt er niet alleen voor dat je niet met je ogen loopt te knijpen, het verbergt ook je verwilderde blik aan het einde van de dag. Houd er wel rekening mee dat zonnebrillen nogal de neiging hebben om hun eigen leven te leiden op festival, hoe goed je ook oplet. Laat je dure merk zonnebril dus liever thuis en kies voor een paar dat je in het ergste geval kunt missen.

De absolute essentials voor elk festivals