Als moeder komt er zoveel op je af en telkens als je kindjes in een andere levensfase zijn heb je het idee dat je weer van vooraf aan kunt beginnen. Het moederschap is niet makkelijk en dus laten we elkaar helpen. Met deze 5 mom hacks wordt jouw leven een stukje makkelijker!

1. Vries jouw zelfgemaakte hapjes in

Heb je nog te maken met babyvoeding? Dan kun je natuurlijk kant-en-klare potjes kopen. Wil je liever zelfgemaakte hapjes naar binnen werken, maar kost het je dagelijks teveel tijd? Reserveer dan een moment hiervoor en maak hapjes voor een hele week (of 2). Je kunt ze namelijk heel makkelijk invriezen in een ijsblokjesvorm. Heb je een hapje nodig? Haal het dan uit de vriezer! Maak meteen een paar verschillende zodat je kunt afwisselen.

2. Investeer in een kruimeldief

Onze beste aankoop ever is toch echt wel de kruimeldief. Nooit gedacht dat ik er zo’n liefde voor zou ontwikkelen! Onze kindjes eten regelmatig een boterham op de bank en ondanks dat die boterham mooi op een bordje ligt krijgen ze het klaar om de hele bank onder te kruimelen. Telkens die grote stofzuiger erbij pakken is echt geen doen en dus is een kruimeldief een goed alternatief. Hij hangt namelijk zo voor het grijpen. In een handomdraai is jouw bank weer schoon. Hij werkt overigens ook heel handig bij de eettafel en overal waar dat nodig is!

3. Poppenhaar in de knoop

Heeft jouw kindje barbies en poppen met haar? Dan zul je het vast en zeker herkennen dat die haren binnen no-time in de knoop zitten. Borstelen helpt vaak niet meer en soms neig je naar de schaar. Gelukkig hoeft dat lang niet altijd, want in de meeste gevallen is er wat aan te doen. Was de haartjes van de poppen met baby shampoo! Laat het er even in weken en kam daarna (als de haren nog nat zijn) voorzichtig door. Laat goed drogen en ze zijn weer als nieuw en ruiken ook nog eens heerlijk!

4. Klusjes voor centjes

Kids die zich vervelen, ik vind het echt een ding. Meestal komt dat op de momenten dat ik het niet kan gebruiken en er nog heel veel in huis moet gebeuren. Tegenwoordig combineer ik beiden. De kindjes kunnen namelijk centjes verdienen met het doen van klusjes. Ik laat ze de speelkamer stoffen, al hun speelgoed schoonmaken en natuurlijk mogen ze ook met de kruimeldief aan de slag. Ze krijgen hier een uurtje mee om, ik heb minder werk en zij vinden het leuk want ze krijgen er centjes voor 🙂 Een win-winsituatie dus!

5. Wees voorbereid on the go

Ga je wel eens op pad en weet je niet zeker of je kindjes er te vermaken zijn? Zorg er dan altijd voor dat je kleine kleurboekjes en een mini etuitje met kleurpotloden in je tas hebt. Zo kunnen je kindjes even lekker kleuren als jij op het terras geniet van jouw wijntje. Vinden ze kleuren niet leuk? Kijk dan naar waar hun interesses naar uit gaan en neem daar iets kleins van mee. Zo voorkom je stress-situaties en heeft iedereen het naar zijn zin!

Tip: Geef jij je kindje je telefoon voor bijvoorbeeld een filmpje of spelletje? Zorg dan dat je een goed telefoonhoesje van bijvoorbeeld MyTrendyPhone hebt. Ongelukjes gebeuren nou eenmaal, en daar kun je beter op voorbereid zijn. Wist je trouwens dat er ook hele leuke eco-vriendelijke telefoonhoesjes zijn?

Hopelijk heb ik je wat kunnen helpen met deze 5 mom hacks. Hier werken ze stuk voor stuk goed en scheelt het vaak een hoop gedoe. Als mama moet je goed onthouden dat je alles doet wat je kunt, maar het jezelf ook echt vaak gemakkelijk moet maken.

De 5 beste mom hacks!