Onlangs heb ik het genoegen gehad om Nederlands eerste Plussize Top Model Danielle van Grondelle te interviewen. Zou Danielle kiezen voor een hamburger of toch een salade? En hoe ziet zij zichzelf over 3 jaar? Je leest het hier!

IMG_0060

Kun je in het kort wat over jezelf vertellen? 
Ik ben Danielle van Grondelle, ik ben een curvy model dat al ongeveer 10 jaar fulltime meedraait aan de top van de modellen wereld. Ik woon in NYC en ik denk dat mijn echte doorbraak voor het grote publiek was toen ik als eerste Nederlandse plusmodel de New York Fashion Week heb gelopen.

Je bent voor een hoop curvy dames (waaronder mij) een echte role model, voel jij je ook zo?
Ja ik ben heel trots op het feit dat ik een rolmodel ben voor veel (curvy)vrouwen en dat ik met mijn werk kan laten zien dat schoonheid in alle vormen en maten komt.

IMG_0212

Hét mode beeld van tegenwoordig laat zien dat een size zero niet meer hoeft. Toch zijn een hoop modehuizen nog terughoudend. Hoe komt dit volgens jou?
Verandering kost tijd, en het is ook een geld kwestie er is minder stof nodig voor de samples als de maat steeds kleiner word. Maar we komen er wel, change is coming.

En zal dit in de toekomst veranderen denk je?
Ja ik hoop en denk dat dit gaat veranderen in de toekomst. Stapje voor stapje komen er steeds meer veranderingen. Er zijn al zoveel hele mooie momenten in m’n werk waar ik de verandering heb kunnen meemaken. Het boeken van grote magazine covers, het meelopen op de NYFW enz., het zijn allemaal grote stappen voor de modewereld. Diversiteit is prachtig en laten we dat vooral ook vieren en laten zien. Ik hoop op een toekomst waarin gesampled word in twee maten en dat het dan aan de stylist zelf is of ze een plusmodel of slank model boeken.

Danielle van grondelle IMG_0041

Wat was voor jou de leukste fotoshoot die je hebt gehad? (heb je hier eventueel ook foto’s van?)
Dat is moeilijk kiezen, mijn allereerste grote cover van de Avant-garde blijft heel speciaal, ik had Chanel aan en stond naast een slank model. Dit was voor het eerst dat ze een curvy model gebruikten voor een high end cover en ook echt het figuur goed lieten zien. Ook het team was super dus dat is 1 van de leukste shoots. Ook toen ik voor de Cosmopolitan geboekt was in NYC was een speciaal moment, dat was de eerste keer voor mij in NYC om voor zo’n editorial geboekt te worden. Maar er zijn echt heel veel leuke shoots dus het is moeilijk kiezen.

Danielle van grondelle IMG_0040

Waar zie jij jezelf over 3 jaar?
Ik werk dan verder aan m’n carrière als curvy topmodel en hoop verder mijn eigen kledinglijn op de markt te hebben. Ik heb modevormgeving gestudeerd aan de KABK en wil later mijn eigen lijn ontwikkelen waar ik mijn kennis van mode en mijn werk als curvy model samen kan brengen. Ook is het een droom om curvy vrouwen te restylen in een tv programma en daar dan vrouwen mee te helpen om extra zelfvertrouwen te krijgen.

Veel van mijn lezeressen hebben een maatje meer, nou ben ik begonnen met het schrijven over leuke plussize shops zoals Elvi.co.uk en M&S. Maar heb jij nog leuke tips?
Ik zelf hou erg van ASOS en Monki is m’n lievelings winkel, ik hou heel erg van printjes en opvallen dus dat past heel goed bij mijn stijl. Monki is niet echt een plussize shop maar vrouwen met een grotere maat kunnen er ook terecht want alles is best oversized.

human braiding hair

Wat zou jij ons curvy dames willen meegeven?
Vrouwen zijn vaak zo hard voor zichzelf. Ik zou ze willen meegeven wees niet te hard voor jezelf, trek gewoon die bikini aan. Je wilt later niet terug kijken op je foto’s en denken hé maar ik zag er gewoon goed uit. Waarom heb ik nooit die bikini aangedaan? Het leven is zo kort, omring je met fijne mensen die je laten stralen, dan straal je dat ook uit naar buiten. En vooral veel lachen!

Plussize of Curvy
Hmm moeilijk ik ben een plussize model, en ben daar ook trots op. Maar ik noem mezelf vaker curvy omdat in de gewone wereld mijn maat 42 niet plussize is. Mag ik ze alle 2 kiezen?;)
Beauty of Fashion
Fashion 100%
Make-up of make-up loos
Make-up loos, wel Labello
Hamburger of een salade
Hamburger!! zonder augurk
New York of Nederland
Nederland heeft altijd mijn hart.
Winter of Zomer
Zomer 🙂

beaded prom dress

Ik voel me ontzettend vereerd om Danielle deze vragen te hebben mogen stellen. Ze is niet alleen voor mij een role model maar ook voor vele andere curvy ladies. Mocht je het leuk vinden volg Danielle van Grondelle dan ook zeker even op instagram! Zo blijf je altijd op de hoogte van haar prachtige werk. En persoonlijk haal ik er ook super leuke outfit inspiratie vandaan!

Ik ben benieuwd, is Danielle van Grondelle voor jou ook een role model?

Nieuwehandtekening