Ondanks het mooie weer moeten we natuurlijk niet vergeten dat we in Nederland zitten. De regen blijft dan denk ik ook niet lang weg en dat betekend voor alle fietsers onder ons dat de regenjassen ook klaar moeten liggen.

Ik kan me nog heel goed herinneren toen ik nog op de middelbare school zat en door de zeikende regen naar school moest fietsen in het dorp verder op. Dat was vaak toch ruim een kwartier fietsen door een open gebied waardoor je wanneer het regende zeik en zeik nat op school aan kwam. Maar om nou die vreselijke plastic hobbezak van een regenpak aan te trekken, ho maar. Dat kan toch echt niet meer en zeker niet op de kwetsbare leeftijd van 15 jaar.

Gelukkig heeft AGU daar een oplossing voor gevonden. Namelijk de SEQ Urban Coat. Dit is een super vrouwelijke, getailleerde, functionele maar ook fashionable regenjas. Je kunt hem zowel gewoon dragen als een fijne lente/herfst jas als regenjas. Door midden van een simpele rits kun je de jas namelijk heel makkelijk omtoveren tot een regenponcho. Zo heb je tijdens het fietsen geen last meer van natte benen.

 

Natuurlijk is de jas ook uitgerust met een fijne capuchon. Dus wanneer ik een wandeling ga maken met Milo hoef ik me ook geen zorgen te maken over natte haren. Het mooie aan deze jas is dat hij ook prachtig getailleerd is. Veel regen jassen en pakken hebben dit niet waardoor het er al snel uit ziet als een hobbezak. Nou dames, die tijd is dus nu voorbij!!

Nog een fun fact: de SEQ Urban Coat is in verschillende kleuren en designs te koop! De jas is wind en water dicht en toch nog ademend. Maar eerlijk is eerlijk, met een adviesprijs van €119,95 is hij niet echt goedkoop. Gelukkig is het wel een hele goede aankoop want je kan er echt jaren mee voor uit!

Ben jij al fan van de SEQ Urban Coat? 

Handtekening Jamey