Veel mensen bewegen te weinig, ik ben zo iemand. Ik lijd een druk leven en vergeet daarom vaak de bewegingsmomentjes op te zoeken. Toch merk ik dat zodra ik er even de tijd voor neem, of wat aanpassingen te doen in mijn dagelijks leven er toch veel mogelijk is. Lees je mee?

Zoals ik al vertelde ben ik een vrij druk persoon. Daarnaast heb ik ook gewoon echt een gruwelijke hekel aan de sportschool waardoor er voor mij toch echt een drempel is gekomen door de jaren heen. Ik schaam me, voel me niet zelfverzekerd en om dan te staan in een sportschool met al die strakke lijfjes om me heen… Nee dank je. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om toch aan je beweging te komen.

shutterstock_255732652

Neem de trap

Laat de lift eens voor wat het is en gebruik je gezonde benen! Met 30 minuten traplopen per dag verbrand je gemiddeld 250 kcal. Dat is toch weer een broodje frikandel weggewerkt!

Wist je dat schrobben en poetsen in en rond om het huis ook als beweging telt? Tijdens het schrobben van de vloer verbrand je ongeveer 140 calorieën in een uur. En het mooie er aan is, aan het eind van de dag is je huis schoon, en ben je ook lekker calorieën aan het verbranden geweest!

shutterstock_299974334

Met de fiets!

Ik persoonlijk pak veel te vaak de auto naar het werk. Mijn excuus? Ik woon in een heuvelachtig gebied dus wil niet helemaal buiten adem en bezweet op het werk komen. Maar goed, klaar met die smoesjes! Het word toch eens tijd om naar een goede fiets te kijken. Omdat ik dus in een wat heuvelachtig gebied woon lijkt een MBT of een elektrische fiets mij wel wat.

bewegen ck_451290460

Boodschappen, op de fiets of lekker gaan lopen!

Jep, zelfs de boodschappen doe ik allemaal met de auto. Het is maar 10 minuten lopen naar de supermarkt. Maar uit gemakoverwegingen pak ik toch altijd de auto. Ik heb mezelf voorgenomen om voor de kleine boodschappen de volgende keren met de benenwagen te gaan. Lekker even wandelen.

bewegen 1

Ik doe deze dingen om mijn PowerSlim avontuur te bevorderen. Naast gezonde voeding is het namelijk ook erg belangrijk om te blijven bewegen. Zo bouw je spieren op waardoor je ook tijdens rust momenten weer meer vet verbrand. En gezien ik nog maar 4 kilo hoef om mijn streefgewicht te behalen ben ik er op gebrand om dat te doen door dagelijks meer te gaan bewegen!

Wat doe jij om dagelijks toch aan je portie beweging te komen?

Handtekening Jamey

Foto’s van Shutterstock