Na jarenlange discussies is het eindelijk zo ver! Een modellen programma voor de Curvy ladies onder ons. Vanaf volgend jaar komt het op tv, ga jij meedoen?

The Judge – Danielle van Grondelle

Danielle, een van mijn favoriete Curvy modellen en echt een voorbeeld voor menig vrouw bracht gisteren tijdens de uitzending van RTL Boulevard het geweldige nieuws dat er eindelijk een modellen programma komt voor de Curvy dames. Als je het mij vraagt is dit toch wel echt revolutionair. Na alle vooroordelen is Nederland er dan eindelijk klaar voor om de curves te omarmen! Supermodel Danielle (wie ik al een tijdje geleden heb mogen interviewen) zal een van de juryleden zijn. Ik kan echt niet wachten!

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BY7mh2OjOZ6/ hidecaption=true width=680]

Maat 40 tot…

Een Curvy model is niet alleen iemand die een iets grotere maat heeft vergeleken met de HNTM sprietjes. Er komt natuurlijk net zo veel bij kijken als bij alle andere modellen. Lengte, vormen, expressie. Allemaal dingen waar onder andere Danielle van Grondelle naar zal moeten kijken tijdens het jureren. Curves kan je hebben met maat 40, maar ook dames met een maat 48 kunnen meedoen. Size doesn’t matter, it’s diversity that counts.

[instagram url=https://instagram.com/p/BYEGHqbFBmn/ hidecaption=true width=680] [instagram url=https://instagram.com/p/BY_vESSFUDs/ hidecaption=true width=680]

Wanneer word het nou eens normaal

Het gaat natuurlijk nergens over. Door alle reclames op tv en programma’s als HNTM denken de jonge meiden dat dat maatje 34 normaal is. Maar wat nou eenmaal in een feit is in Nederland is dat de gemiddelde vrouw maat 40 draagt. Waarom word dat dan niet gewoon de standaard? Ik denk dat het tv programma Curvy supermodel echt een stap in de goede richting is. Helaas zie je tussen de reacties op social media een hoop mensen die het er niet mee eens zijn. En natuurlijk zitten ook de nodige azijn pissers er weer tussen met hun comments over te dik voor HNTM en te dun voor Curvy. Of wat dacht je van reacties als wanneer komt er een modellen wedstrijd voor kleine mensen of dwergen? Waarom kunnen mensen niet eerst dit eens omarmen in plaats van gelijk het lelijkste in elkaar naar boven halen. Er is geen plek voor jaloezie, alleen steun!

Wil jij volgens jaar meedoen? Meld je dan hier aan. Curvy Supermodel is in het voorjaar van 2018 op RTL5 te zien. Ik ben ontzettend benieuwd! Jij ook?

Handtekening Jamey