Creëer jouw ultieme wintertuin!

Niet alleen in de zomer is een fijne tuin belangrijk, ook in de winter moet je hem niet vergeten! De winter is het perfecte moment om een sfeervolle tuin te creëren. Daarom delen wij in dit blog met je, hoe jij een ultieme wintertuin creëert. Lees je mee?

Buitenhaard

De tip om meer warmte in je tuin te brengen: een buitenhaard! Een buitenhaard staat ontzettend gezellig en geeft ook warmte af, perfect om toch nog wat avonden in de tuin door te brengen! Lekker met een dekentje op de loungeset voor de buitenhaard, of tijdens een gezellige borrelavond met vrienden. Heerlijk toch? Is een buitenhaard te groot voor je? Dan voldoet een vuurkorf of vuurschaal ook!

david_sfeer_staand

Boomschors

Het toevoegen van boomschors in je tuin, zorgt voor een warme uitstraling. Boomschors kun je gebruiken als bodembedekker, bijvoorbeeld aan de zijkant van je tuin of in je voortuin. Naast dat het gezellig staat, is het ook nog eens goed voor je tuin! Boomschors is natuurlijk materiaal en is daarom erg duurzaam. Ook is het vocht absorberend en gaat het onkruid tegen. Het staat dus leuk, maar is ook nog eens erg functioneel. Ik ben wat rond gaan neuzen of je online ook boomschors kunt kopen. En ik kwam onder andere uit bij Amagard.com. Zij verkopen boomschors per grote bigbag. Handig! Ook verkopen ze online een groot assortiment grind en split en leveren ze dit bij je thuis af. Wist niet dat je dat ook al online kunt bestellen!

Sfeervolle tuinverlichting

Sfeervolle tuinverlichting is onmisbaar in een gezellige wintertuin. Zeker wanneer het snel donker is, is de juiste verlichting een echte sfeermaker. Bij tuinverlichting kun je al verschillende soorten denken, bijvoorbeeld:
– Buitenwandlampen. Deze hang je bijvoorbeeld naast de deuren of op een muur.
– Lantaarns. Zeker bij een wat ouder huis, vind ik dit erg gezellig staan. Een lantaarn kun je ook bij de deur plaatsen, of gewoon ergens midden in de tuin!
– Up- en Down lights. Dit zijn ook wandlampen, maar deze schijnen zowel naar buiten als naar beneden. Vooral op een schutting vind ik dit leuk staan. Zo wordt de hele tuin verlicht, wat zorgt voor genoeg sfeer! Kijk voor al dit soort lampen zeker eens op lampenlicht.nl. Je vindt daar echt een flinke collectie tuinverlichting.

Hoe maak jij jouw tuin winterklaar?

Creëer jouw ultieme wintertuin! pin