Na het plaatsen van mijn artikel over mijn Coolsculpting behandeling kreeg ik ontzettend veel interessante vragen. Ik ben even alles op een rijtje gaan zetten en bij deze wil ik wat meer duidelijkheid geven over de vragen die er waren. Lees je mee?

Moet je qua eten en drinken ook veel rekening houden met je behandeling?

Er zijn geen aanbevelingen t.a.v. het voedingspatroon. Veel water drinken is altijd goed, maar blijf gewoon de levenswijze volgen die je altijd volgde. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je nu dagelijks naar de Mac Donalds gaat, maar gewoon je normale voedingspatroon volgen kan geen kwaad.

IMG_2730

Nog nooit van die techniek gehoord, mag ik vragen hoe duur zo’n behandeling is?

De kosten van een behandeling zijn geheel afhankelijk van de grootte van het gebied waaraan je je aan stoort, omdat er gekeken wordt naar het aantal behandeluren dat er nodig is om de gehele zone te kunnen behandelen. Hier komen de kosten uit voort. Een behandel uur of cyclus, bestaat uit het aanbrengen van de applicator op het lichaam, waarna het gebied een uur lang zal worden gekoeld. De kosten variëren van 487  tot 650 euro per cyclus. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid afgenomen cycli. Om een exacte prijsopgave te kunnen geven dien je toch echt bij Coolsculpting Kliniek Rotterdam langs te gaan voor een consult (dit is gratis).

Krijg je vergoeding van de zorgverzekeraar?

Vergoeding is helaas niet mogelijk. Deze behandeling valt binnen het cosmetisch segment. Maar goed, zeg nou zelf. Tegenwoordig word toch bijna niets meer vergoed.

IMG_2683

Waarom heb je voor deze methode gekozen?

Ik had al veel geprobeerd, maar niets hielp. Een operatie vond ik veel te ingrijpend. Na onderzoek kwam ik bij CoolSculpting terecht. CoolSculpting is de enige methode die vetcellen ook daadwerkelijk verwijderd door gecontroleerd koelen. De behandeling is een stuk minder ingrijpend dan bijvoorbeeld liposuctie. Je kan na de behandeling alles gewoon weer doen. Daarnaast hoef je niet weken te revalideren! Voor mij is dit absoluut motiverend om verder te gaan in een gezondere levensstijl.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Per plek is meestal 1 behandeling voldoende voor een tevreden resultaat. Per behandeling wordt namelijk 20 tot 30 procent van het vet verwijderd en dit is meestal voldoende. In sommige gevallen, wanneer de vetlaag wat dikker is, is een tweede behandeling gewenst. Ik heb zelf in 1 afspraak 2 behandelingen gedaan voor mijn gehele onderbuik.

11938016_10152980577061039_1960881914_n

Maar waarom zou buikvet verdwijnen door het te bevriezen? Als je kokosvet of olijfolie of een ander vet in de diepvries gooit dan ‘verdwijnt’ het toch ook niet?

Kokosvet of een ander soort vet is niet vergelijkbaar met menselijke vetcellen. Landurig onderzoek aan Harvard Medical School heeft geresulteerd in een unieke techniek die in staat is om de menselijke vetcel uit het lichaam te verwijderen. Eenmaal verwijderde vetcellen komen niet meer terug. Er zijn vele wetenschappelijke studies die het resultaat van CoolSculpting (het verwijderen van vetcellen door gecontroleerd koelen) aantonen. En ook de reeds meer dan wereldwijd twee miljoen succesvol uitgevoerde behandelingen onderschrijven de effectiviteit.

res_header

Dit zijn resultaten van iemand anders. Over 2 maanden zal ik mijn resultaten met jullie delen.

nou ik ben benieuwd… moet je nog terug komen of is een eenmalige afspraak genoeg?

Een totale behandeling bestaat bij uit een consult (kosteloos en vrijblijvend), het uitvoeren van de behandelingen (dit kan zelfs op dezelfde dag) en rond 10 weken na de behandeling een controleafspraak. Ik heb het consult en de behandeling al gehad, de volgende afspraak zal over een week of 9 zijn om het resultaat te bekijken!

Ik hoop dat een hoop van jullie vragen nu beantwoord zijn. Mocht je nog meer vragen hebben, stuur me gerust een berichtje!

Nieuwehandtekening