IMG_268345

Eindelijk, het is zo ver! Mijn vieze buikvet word bevroren! Eerder heb ik al wat meer verteld over Coolsculpting en nu ging het toch echt gebeuren! Benieuwd naar mijn ervaring so far?

IMG_2683

Het consult

Tijdens het consult werd er gekeken naar welk gedeelte je van je lichaam wilt behandelen. Mijn voornaamste probleem area is voor mij mijn buik. Ik schrok wel even toen er in mijn buik werd geknepen hoeveel vet er naar voren kwam. Ook deed het een beetje pijn, wie vind het nou wel prettig als er aan je vet getrokken word! Dit deed ze om te zien hoeveel er in het apparaat gezogen kon worden. Dit is belangrijk want er zijn verschillende maten “zuigmonsters” en er moet gekeken worden welke je nodig hebt. Ook werden er foto’s gemaakt voor de before and after resultaten. Op dit moment heb ik op mijn breedste punt van mijn buik een omtrek van 110 cm. Ik ben benieuwd hoeveel hier van af zal gaan!

IMG_2730

De machine

De machine lijkt op een grote zuigmond. Voor dat ze de machine op mijn buik plaatsten werd er een soort sheet mask op de te behandelende plek gelegd. Vervolgens werd de machine op mijn te buik geplaatst en gaat het vacuüm zuigen. Er word een behoorlijk gedeelte van je vet in de machine gezogen. Dit doet in het begin even pijn maar het is zeker niet ondraaglijk. Je kunt het vergelijken met een iemand die in je vet knijpt. Omdat de machine vervolgens gaat koelen tot -10 voel je er al na een paar minuten niets meer van en is het tijd om een uurtje lekker te ontspannen. Ik kreeg er een heerlijk glaasje prosecco bij en ook kon ik lekker even een serie kijken op tv. Lekker relaxen dus!

11938016_10152980577061039_1960881914_n

Na de behandeling 

Mijn buik is vacuüm gezogen en bevroren voor een uur. En als de machine er af gaat lijkt het ook echt op een bevroren ijslolly. Dit word los gemasseerd omdat dit de bloedsomloop stimuleert en het is ook goed voor het afbreken van de vetcellen. Ook dit deed geen mega pijn, maar gevoelig is het wel. Na de Coolsculpting behandeling kan het nog enkele dagen gevoelig zijn. Ik zelf had een klein beetje een beurs gevoel maar gelukkig meer ook niet. Er werd geadviseerd om paracetamol te nemen als je toch wat last had. Ik zelf was vergeten om een lekker loszittende broek aan te doen. Het zit namelijk niet zo lekker als je een spijkerbroek met een riem om hebt en vervolgens nog 2 uur in de auto terug moet rijden. Mijn tip: neem een joggingsbroek mee en een lekkere warme trui.

11950917_10152980577056039_427288169_n

Wat nu?

AFWACHTEN! Het is nu een kwestie van afwachten. De vet cellen zullen in de loop van 2 maanden af gaan breken. Ik ben dus ook enorm benieuwd naar het resultaat! Dus stay tuned voor het resultaat!

Meer informatie? Neem dan even een kijkje op de site van Coolsculpting Kliniek Rotterdam.

Nieuwehandtekening

Dit is geschreven in samenwerking met Coolsculpting kliniek Rotterdam