Raamdecoratie hebben is best voor de hand liggend, maar veel mensen weten niet hoeveel invloed het wel niet heeft op een ruimte. Zo kleed het een kamer aan, maar ook heeft het veel voordelen voor je huis. Raamdecoraties die veel worden gebruikt, zijn onder andere jaloezieën, gordijnen en meer. Wij geven je de voordelen van het hebben van raamdecoratie en welke het beste zijn om te hebben!

Rolgordijnen

Het hebben van rolgordijnen in je huis is een musthave. Het wordt vaak gekozen als decoratie voor in de slaap- en woonkamer. Vooral in de slaapkamer kan een rolgordijn goed van pas komen. De kamer wordt daardoor goed verduisterd en zorgt ervoor dat er een rustige sfeer hangt. Ook passen rolgordijnen goed in de woonkamer. Zoek je wat meer privacy, maar wil je wel dat het licht in de kamer blijft? Dan zijn lichtdoorlatende rolgordijnen perfect. Ook kan je de gordijnen qua kleur en maat goed afstemmen op de sfeer van de woonkamer. Voor meer inspiratie of informatie over decoratie is contact opnemen met een specialist in raamdecoratie een aanrader!

Jaloezieën

Er zijn veel voordelen voor het hebben van jaloezieën. Zo kun je zelf kiezen hoeveel daglicht je in de gekozen kamer wilt. Dit is vooral handig voor ’s avonds. Wanneer het donker wordt buiten, doe je de jaloezieën naar beneden en creëer je privacy. Ook zijn ze makkelijk te onderhouden. Je hoeft ze enkel met een plumeau af te stoffen en ze zien er weer glimmend uit. Als laatst is een voordeel van jaloezieën dat ze isolerend werken. Vooral in de zomer is dat ideaal. Zo blijft de warmte zoveel mogelijk buiten en houd je je huis koel. In de winter zorgt het er juist voor dat de warmte de kamer niet ontsnapt.

Gordijnen

Gordijnen als raamdecoratie is iets wat veel mensen hebben. Het is een simpele decoratie. Wel kan je er een ruimte goed mee inrichten en heeft het veel positieve effecten op je huis. Het aanbod van gordijnen is groot. Ze zijn namelijk in verschillende kleuren, maten en patronen te koop. Vooral de maat, en dan specifiek de lengte, is belangrijk. Dit is hetgeen wat de sfeer het meest bepaalt. Zo zien gordijnen tot de grond gehangen er weer anders uit dan kortere gordijnen die net onder de vensterbank komen. Het is dus belangrijk dat je goed weet wat je wilt wanneer je gordijnen gaat uitzoeken.

Lamellen

Het zijn een soort jaloezieën, maar dan verticaal: lamellen. Ook hebben ze beide dezelfde functies zoals het creëren van privacy, lichtinval verminderen en temperaturen behouden. Ook zijn lamellen goed te onderhouden, maar let er wel op dat stoffen lamellen meer werk nodig hebben dan lamellen van kunststof. Je moet ook goed letten op de reinigingsvoorschriften. Zo kun je er het langst van blijven genieten.