Slapen is fijn en dat kan het soms behoorlijk lastig maken je bed uit te komen. Komt het bij jou nogal eens voor dat je te vaak op snooze drukt en haast geen tijd meer overhoud om jezelf klaar te maken? Met onderstaande tips creëer je binnen een paar minuten een verzorgde look!

Maak een keuze

Wanneer je maar een paar minuten de tijd hebt om jezelf klaar te maken, zal je moeten kiezen waarop je de focus wilt leggen. Maak je enkel je ogen op of ga je voor een opvallende kleur op je lippen? Als je geen tijd hebt om je op te maken kun je ook de focus op je outfit leggen. Draag een opvallende print of felle kleur om de aandacht van je gezicht en kapsel af te leiden. Wanneer je in je overvolle kledingkast door de bomen het bos niet meer ziet, kun je er ook voor kiezen een simpele broek en trui aan te trekken en de focus op je schoenen en accessoires te leggen. Draag bijvoorbeeld eens die opvallende killer heels met panterprint en combineer ze met een bijpassende tas. Niemand die op de rest van je outfit of onopgemaakte gezicht zal letten!

hoesje 1

Een frisse look

Wanneer je last minute je bed uitkomt, is de kans dat je er wat bleek en vermoeid uitziet behoorlijk groot. Dat je het bent is één ding, maar je wilt natuurlijk niet dat anderen dit ook opvalt! Omdat je geen tijd meer hebt voor een uitgebreide foundation, biedt BB cream een oplossing. Ook kun je wat vloeibare foundation mengen met dagcrème voor hetzelfde effect. Op deze manier hydrateer je je huid en geef je jezelf meteen een subtiel kleurtje, waardoor je er een stuk opgewekter uitziet. Maak het af met wat blush of pak in plaats van de auto eens de fiets om natuurlijke rode wangetjes te creëren. Heb je meteen je ochtend work-out in the pocket!

Snel kapsel

Maar weinig mensen zijn gezegend met een perfecte ‘out of bed’ look. Is jouw haar altijd één grote klittenbos wanneer je je bed uitstapt? Dan kun je ervoor kiezen je haar op een knot te doen óf binnen een paar minuten prachtig stijl haar te hebben met behulp van een elektrische borstel. Door de hitte wordt je haar direct gestijlt tijdens het borstelen en sla je dus twee vliegen in één klap en houd je bijvoorbeeld tijd over om fatsoenlijk te ontbijten.

Snelle oogmake-up

Ga jij echt niet de deur uit zonder je ogen van wat mascara en eyeliner te voorzien? Bespaar dan tijd door tijdens het krullen van je wimpers tegelijkertijd een lijntje boven je ogen te zetten. Dit doe je door simpelweg met eyeliner of kohlpotlood het randje van je wimperkruller dat tegen de bovenkant van je wimpers aankomt in te kleuren. Voor een nog beter effect verwarm je de wimperkruller eerst kort met een föhn, waardoor het potlood iets vloeibaar wordt en bovendien je wimpers langer in de krul blijven.

Een snelle outfit

In alle haast ’s ochtends is het des te lastig een leuke outfit uit je kast te toveren. Maar geloof mij, het hoeft niet moeilijk te zijn. Zelf ben ik helemaal gek op de prints en modellen van Fabienne Chapot. Hier kan je vrijwel nooit de mist in gaan. Neem bijvoorbeeld een simpele top en combineer die met een Stella Cardigan en jeans. Zinder veel poes pas loop je dan toch in style naar buiten!

Laat korte ochtenden geen excuus zijn om als een slons de deur uit te stappen! Wat is trek jij meestal aan wanneer je je verslapen hebt?